Javorina pub v Šaci je po odvysielaní relácie Na nože na Bazoši za 150-tisíc, lákajú aj na menu od šéfkuchára Nováka


Pub Javorina v Šaci je po návšteve Nováka na predaj za 150-tisíc

Foto: Javorina pub v Šaci je po odvysielaní relácie Na nože na Bazoši za 150-tisíc, lákajú aj na menu od šéfkuchára Nováka
Foto: Bazoš.sk/Facebook/Javorina Pub 21/úprava redakcie

Len pred pár dňami bola odvysielaná ďalšia časť z relácie Na nože, v ktorej šéfkuchár Martin Novák pomáha gastroprevádzkam nájsť svoj smer a postaviť sa na nohy. Pomocnú ruku podal aj podniku Javorina Pub 21 v mestskej časti Šaca, ktorý je medzi miestnou komunitou dlhoročnou stálicou. A hoci prvá návšteva Nováka nastavila majiteľovi a zamestnancom zrkadlo, spoločnými silami zapracovali na reštarte podniku.

Ďalšia Martinova návšteva po mesiaci nebola takisto žiadna výhra. Mnohé jeho nápady z menu zmizli, jedlo stratilo kvalitu a neohúrili ho ani novinky v ponuke. Výsledkom bolo nízke hodnotenie a tváre plné sĺz a sklamania.


„Áno, jeden nôž nie je veľa (aj keď sme nemuseli dostať žiaden). My vieme, že aj za tým jedným nožom je veľa úsilia, námahy a roboty. Preto dnes si aj ten jeden nôž veľmi vážime, pretože vieme, že nás bude posúvať vpred,“ napísal majiteľ Egon na sociálnej sieti s tým, že sa nevzdávajú a sú odhodlaní ďalej bojovať o budúcnosť podniku.

Galéria: 14 fotiek

Pozitívne naladenie zrejme po pár dňoch opadlo. Na Bazoši sa totiž objavil inzerát na odstúpenie podniku„Odstúpim zabehnutý Pub (Košice-Šaca) pred letnou sezónou po novom reštarte a po odvysielaní v relácii Na nože s novými navrhnutými jedlami od známeho šéfkuchára M. Nováka. K prevádzke patrí obrovská terasa s kapacitou 110 miest na sedenie (živá hudba, grilovanie, premietanie športových prenosov, atď)“.

Galéria: 14 fotiek

Majiteľ Egon ponúka podnik za 150-tisíc eur, pričom láka na výhodný nájom a tiež lahodné menu vytvorené samotným Novákom. Ako uviedol pre našu redakciu, Martin im veľmi pomohol, no prevádzka mu zaberá veľa času a v gastre už podnikať nechce. Medzičasom sa zameral na iný biznis.

„Ja už podnikám v niečom úplne inom a už je mi to také na obtiaž a teraz je to prakticky pred sezónou reštartované, nové jedla, takže teraz by sa to mohlo odstúpiť alebo predať,“ uviedol s tým, že nový majiteľ možno prinesie podniku nový vietor do plachiet. Ak to však nevyjde, ťažkú hlavu si z toho nerobí. „Keď sa nikto nenájde, robím to ďalej… Keď sa to predá, niekto iný bude chcieť, má chuť do toho, nový elán akože ísť, a keď nie, tak robím to ďalej ja,“ dodal s tým, že podnik je aj naďalej otvorený pre zákazníkov, ktorí ho môžu navštíviť aj v týchto dňoch.





Najnovšie v Košickom kraji

Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie zo zahraničia