Lukáš zo Spišskej Novej Vsi takmer zavraždil dôchodcu. Na krku má obvinenie, za mrežami môže ostať do konca života


Mladík zo Spišskej má na krku obvinenie za pokus o vraždu

Foto: Lukáš zo Spišskej Novej Vsi takmer zavraždil dôchodcu. Na krku má obvinenie, za mrežami môže ostať do konca života Foto: iStock.com

Minulý štvrtok otriasol Spišskou Novou Vsou hrozivý incident. Po uliciach mesta sa mal pohybovať 24-ročný muž, ktorý bol celý od krvi. Tomu mal predchádzať útok na 66-ročného dôchodcu v jednom z miestnych bytov.

Podľa doterajšieho vyšetrovania mal mladý útočník, ktorého do bytu vpustila majiteľka, rozbiť dvere jednej z izieb a následne zaútočiť nezisteným ostrým predmetom na staršieho muža. Zranenia sa týkali trupu, rúk a nôh, pričom napadnutý muž potreboval okamžitú lekársku pomoc a bol hospitalizovaný.

Vďaka detailnému popisu osoby a informáciám svedkov o pohybe podozrivého muža, ho spišskonovoveskí PMJ-čkari v spolupráci s policajtmi spišskonovoveského obvodného oddelenia našli a na mieste ho zadržali,“ informovala polícia.

V prípade sa začalo trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu. Získaná dôkazná situácia však umožnila vyšetrovateľovi obviniť z tohto skutku 24-ročného Lukáša zo Spišskej Novej Vsi. „Krajský policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby, ktorý dnes sudca akceptoval a obvinený muž tak môže za mrežami stráviť 20 až 25 rokov, alebo až doživotie,“ dodala polícia.




Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj