FOTO: Medzi Krásnou a Nižnou Hutkou dokončili nový most. Výstavba vyšla na takmer 1,5 milióna eur


Nový most medzi Krásnou a Nižnou Hutkou je otvorený

FOTO: Medzi Krásnou a Nižnou Hutkou dokončili nový most. Výstavba vyšla na takmer 1,5 milióna eur
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/ Národná diaľničná spoločnosť

Po novom môžu motoristi na ceste II/552 medzi košickou mestskou časťou Krásna a obcou Nižná Hutka využívať nový most nachádzajúci sa nad plánovanou rýchlostnou cestou R2, do užívania ho odovzdala Národná diaľničná spoločnosť (NDS). Stavba nahradí dočasné riešenie, na ktoré bola doprava presmerovaná pre výstavbu R2. 

Ide o dvojpoľný most s dĺžkou 65,76 metra a šírkou 17,5 metra. Samotná šírka vozovky medzi obrubami predstavuje 13 metrov. Súčasťou je aj nová prístupová komunikácia v dĺžke 639 metrov. Náklady spojené s výstavbou mostného objektu predstavovali takmer 1,5 milióna eur.


Okrem toho je most zrealizovaný s verejnými chodníkmi pre peších, a to po oboch stranách šírky. Pred a za mostným objektom na ceste II/552 sa verejný cyklistický chodník nenachádza.

„Nový most spolu s prístupovou komunikáciou zvýšia pohodlie a bezpečnosť motoristov na pôvodnej ceste druhej triedy. Zároveň nové stavebné objekty umožnia pokračovať vo výstavbe ďalšej etapy košického obchvatu, ktorý zásadným spôsobom zvýši komfort dopravy v celom košickom regióne,“ približuje NDS. Dodáva, že realizácia mosta nevyhnutná kvôli samotnú výstavbe rýchlostnej cesty R2, ktorá sa s pôvodnou cestou križovala.





Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj