Nebezpeční vodiči na cestách: Košická polícia chytila viacerých opitých šoférov. Posilnil sa aj vodič autobusu


Opitý autobusár a nezodpovední vodiči: Polícia zasahovala v Košickom kraji

Foto: Nebezpeční vodiči na cestách: Košická polícia chytila viacerých opitých šoférov. Posilnil sa aj vodič autobusu Foto: Facebook/ Polícia SR - Košický kraj

Šokujúce prípady nezodpovedných vodičov odhalila polícia v Košickom kraji. Posledné dni priniesli viacero incidentov, ktoré jasne ukázali, že za volant si nesadajú len zodpovední vodiči. Policajti zaznamenali množstvo priestupkov, ktoré ohrozili ostatných účastníkov cestnej premávky.

Prvý nezodpovedný vodič sa objavil cez víkend v obci Brezina (okres Trebišov). Mladý vodič štvorkolky, ktorý riadil vozidlo svojho kamaráta, sa rozhodol posilniť “troškou” alkoholu. Tento nápad však nedopadol dobre – na križovatke vrazil do svojho spolujazdca, ktorý musel byť prevezený do nemocnice s ťažkými zraneniami. Vodičovi policajti namerali 1,60 promile alkoholu, čo je už poriadny prešľap.

Opitý autobusár ohrozoval cestujúcich

Ďalší incident sa odohral v pondelok v Trebišove, kde polícia zastavila autobus plný pasažierov. Šofér pod vplyvom alkoholu mal v dychu 0,65 promile. Autobus plný 15 cestujúcich tak musel čakať na náhradnú dopravu, kým opitému vodičovi policajti zakázali pokračovať v jazde a odobrali mu vodičský preukaz.


Piatkový zásah v Krásnohorskom Podhradí priniesol ďalší šokujúci prípad. Vodič nákladného vozidla Praga V3S sa rozhodol sadnúť za volant s alkoholom v dychu – namerali mu 1,31 promile. Tento vodič skončil rovno vo väzbe a hrozí mu obvinenie z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Pravidlá platia pre všetkých – na alkohol za volantom zabudnite.

Polícia varuje: nezáleží na tom, či ste cyklista, autobusár alebo vodič kamiónu, alkohol za volantom nie je nikdy prijateľný. Pre všetkých účastníkov cestnej premávky platí, že hodnota alkoholu v dychu musí byť rovná nule! Ráno je síce chladné, no to nie je dôvod na “zahriatie” pohárikom pred jazdou. Každý vodič, ktorý si dovolí ignorovať toto pravidlo, riskuje nielen svoj život, ale aj životy ostatných na ceste.

Polícia upozorňuje na prísne kontroly

Košická polícia bude v kontrolách pokračovať, aby zabránila podobným incidentom. Ak ste sa stali svedkami nezodpovedného správania vodičov, neváhajte to ohlásiť. Bezpečnosť na cestách je prioritou a nezodpovední vodiči musia počítať s tvrdými sankciami!



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj