Dráma v Spišskej: Zakrvavený mladík pobehoval po ulici potom, čo pobodal dôchodcu v jeho byte


Zakrvavený muž po útoku na dôchodcu ušiel, polícia ho rýchlo chytila

Foto: Dráma v Spišskej: Zakrvavený mladík pobehoval po ulici potom, čo pobodal dôchodcu v jeho byte Foto: Redakcia/ Ilustračná FOTO

Včera popoludní sa Spišská Nová Ves stala dejiskom desivej udalosti. Po uliciach mesta sa pohyboval 24-ročný zakrvavený muž, ktorý mal len chvíľu predtým zaútočiť na 66-ročného dôchodcu v jednom z miestnych bytov. Incident okamžite vzbudil pozornosť miestnych obyvateľov, ktorí bez váhania volali políciu.

Dramatický útek po útoku v byte

Podľa informácií krajskej policajnej hovorkyne Lenky Ivanovej, na tiesňovú linku 158 dorazili dve telefonické oznámenia krátko po sebe. Prvá správa prišla od prekvapených okoloidúcich, ktorí si všimli zraneného mladíka pobehujúceho po ulici. O pár minút neskôr už polícia prijala aj informáciu o útoku, ktorý sa odohral v jednom z bytov.

Podľa doterajšieho vyšetrovania mal mladý útočník, ktorého do bytu vpustila majiteľka, rozbiť dvere jednej z izieb a následne zaútočiť nezisteným ostrým predmetom na staršieho muža. Zranenia sa týkali trupu, rúk a nôh, pričom napadnutý muž potreboval okamžitú lekársku pomoc a bol hospitalizovaný.



Rýchle zadržanie útočníka

Vďaka rýchlej reakcii svedkov, ktorí poskytli presný popis páchateľa, sa spišskonovoveským „PMJ-čkárom” spolu s policajtmi miestneho obvodného oddelenia podarilo zraneného útočníka rýchlo vystopovať. Našli ho pred jednou z predajní, kde ho okamžite zadržali. „Jednorazovo ošetrený bol aj muž podozrivý zo spáchania tohto skutku,” uviedla hovorkyňa Ivanová.

Prípad teraz rieši vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Košíc. Vzhľadom na závažnosť skutku bola okamžite začatá trestná vec pre obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu. Podozrivý je momentálne v cele policajného zaistenia, kde s ním prebiehajú ďalšie procesné úkony.

„Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie bližšie ani podrobnejšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť,“ dodala na záver Ivanová s prísľubom, že verejnosť bude informovaná hneď, ako to umožní ďalší priebeh vyšetrovania.

Obyvatelia Spišskej Novej Vsi sú v šoku z tohto nečakaného útoku, ktorý sa odohral v pokojnej štvrti. Napadnutý muž je momentálne pod starostlivosťou lekárov a bude potrebovať dlhšiu hospitalizáciu. Páchateľ, ktorý sa po čine pokúsil ujsť, teraz čelí vážnym obvineniam.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj