Lodičky na nízkom opätku - Jemná elegancia a jedinečné pohodlie


Lifestyle

Foto: Lodičky na nízkom opätku - Jemná elegancia a jedinečné pohodlie

Ak chcete nosiť opätky, nemusíte robiť kompromisy. Doprajte svojim nohám dva v jednom - eleganciu aj pohodlie zároveň. Lodičky na nízkom opätku sú vďaka praktickej výške opätku štýlové a komfortné zároveň. Presvedčte sa o ich výhodách.

Prečo si lodičky na nízkom opätku zamilujete?

Možno nepôsobia tak výrazne ako lodičky na vysokom opätku, ale to vôbec nevadí. Z krásy a elegancie im to neuberá, práve naopak. Vďaka jemnej elegancii pôsobia sofistikovane a decentne. Sú veľmi praktické a univerzálne. Dajú sa nosiť k formálnym aj k neformálnym outfitom. Lodičky na nízkom opätku sú štýlovým a nadčasovým doplnkom, ktorý sa skvele hodí k nohavicovému kostýmu, k cigaretovým alebo túto sezónu k mimoriadne štýlovým nohaviciam s rozšíreným strihom, k sukni v rôznej dĺžke, k šatám alebo ku klasickým džínsom a topu či blúzke.

Dokážu byť skvelou alternatívou k vysokým opätkom, ale aj elegantnejšou verziou, ak hľadáte zámenu za tenisky či balerínky. Ich praktickosť a univerzálnosť spočíva aj v tom, že ich viete vynosiť do práce, do mesta, na stretnutia alebo špeciálne príležitosti. Bez výčitiek vás môžu sprevádzať celý deň, za čo vám poďakujú nielen nohy, ale aj chrbtica, pretože nezaťažujú tak držanie tela.

Ako vybrať perfektné lodičky na nízkom opätku?

Ak vám majú lodičky na nízkom opätku robiť radosť na každom kroku dajte si záležať pri ich výbere. Prihliadajte na materiál, z akého sú vyrobené. Najčastejšie je to koža, semiš, ale aj textil. Kvalitné spracovanie vám zaistí doplnok na niekoľko sezón.

Podľa typu opätku si môžete vybrať. Zaujme vás viac úzky ihličkový alebo hrubší masívny? Štýlovým sú aj tzv. na Slingbakes alebo Mary Janes lodičky s remienkom, vďaka čomu sú stabilnejšie pri chôdzi. Rozhodujúcou môže byť aj špička. Závisí od preferencií, čomu dáte prednosť. Okrúhlej a zaoblenej alebo špicatej, ktorá opticky predĺži nohu? 

O celkovom dizajne samozrejme v konečnom dôsledku rozhodne aj voľba farby alebo vzoru. Univerzálne farby a neutrálne odtiene sú stávkou na istotu. Ak sa však nebojíte farieb, nebojte sa zažiariť. Červené, cyklámenové, oranžové alebo lodičky v pastelových odtieňoch. Rozžiaria aj na oko jednoduché outfity. Na slávnostnejšie príležitosti sa hodia napríklad metalické odtiene. Ak hľadáte niečo špeciálne, možno práve detail v podobe mašle, štrasu, kamienkov, zvýraznenej špičky alebo opätku, bude to pravé. Obľúbeným je aj zvierací motív - leopardí či hadí vzor.


Keď si už ten svoj model vyhliadnete, určite nepodceňte výber primeranej veľkosti. Odporúčame nakupovať poobede, kedy sú už nohy po celodennom chodení troška opuchnuté. Určite si ich vyskúšajte na oboch nohách a pokojne sa v nich poprechádzajte po predajni, aby ste si ich poriadne vyskúšali. Je dôležité, aby vám sadli ako uliate, čiže ani tesné ani voľné neprichádzajú do úvahy. 

Všímajte si švy, záhyby, aby ste predišli nežiaducim otlakom. Svoj význam má aj samotná podrážka, jej tvarovanie. Je ideálne ak pri chôdzi tlmí nárazy. Ak hľadáte ozaj pohodlný kúsok, posvieťte si na to, aby lodičky poskytovali dostatočnú podporu klenby. To pomôže znížiť únavu a bolesť nôh po celom dni. Polstrovaná stielka v oblasti prstov a päty, kde je noha najviac zaťažená je takisto veľkou výhodou.

Širokú ponuku nájdete v predajniach CCC, ale aj online na ich eshope. Výhodou je, že na jednom mieste nájdete cenovo výhodné a kvalitné kúsky zároveň. Nájdite si svoj pár nízkych lodičiek a vyberte si z ponuky rôznych materiálov, farebných variánt či zaujímavých dizajnov. 

Na čo nezabúdať? V súvislosti s materiálom doprajte svojim lodičkám správnu starostlivosť primeraným čistiacim a ochranným prostriedkom a mimo sezóny ich správne skladujte, pokojne vyplňte, aby držali pekný tvar a odložte na suché miesto. 



Zdroj: Inzercia/PR článok

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj