Košice v odpadovej revolúcii. Polopodzemné kontajnery zmenia sídliská


Nové kontajnery v Košiciach: Moderné riešenie, no nie každý je spokojný

Foto: Košice v odpadovej revolúcii. Polopodzemné kontajnery zmenia sídliská Foto: Mesto Košice

Kkošické sídliská čaká veľká zmena. Obyvatelia mesta sa môžu tešiť na modernejšie, čistejšie a praktickejšie riešenie odpadového hospodárstva – polopodzemné kontajnery. Tento krok prinesie nielen estetické zlepšenie, ale aj efektívnejšie riešenie problémov s odpadom, ktoré mnohých obyvateľov už dlhé roky trápia.

Prvé kontajnery už na sídlisku Ťahanovce

Nové polopodzemné kontajnery sa už objavili na sídlisku Košice - Sídlisko Ťahanovce, kde boli inštalované dve z plánovaných štyridsiatich stanovíšť. Obyvatelia si môžu vyskúšať výhody tohto systému na uliciach Belehradská 4 a Čínska 1.

Do konca roka by malo v Košiciach vzniknúť prvých dvadsať stanovišť s polopodzemnými kontajnermi. Modernizáciu financuje spoločnosť Kosit, ktorá plánuje výstavbu ďalších dvadsať miest do konca roka 2025. Tento krok má priniesť menej neporiadku okolo kontajnerov a uľahčiť obyvateľom triedenie odpadu.


Veľké zmeny aj v iných mestských častiach

Nové stanovištia sa budú postupne objavovať vo všetkých veľkých mestských častiach. Mestská časť Košice-Dargovských hrdinov, Mestská časť Košice-Juh, Mestská časť Košice - Nad jazerom, Košice-Sever, Mestská časť Košice - Sídlisko KVP, Ťahanovce, Košice-Staré Mesto a Košice Západ Terasa sú len niektoré z miest, kde sa v najbližšom čase očakáva veľká modernizácia. Práce už napredujú v Severe, Starom Meste a v Dargovských hrdinoch.

Reakcie obyvateľov na sociálnych sieťach naznačujú, že mnohí privítajú nové riešenia s nadšením. Moderné kontajnery sľubujú menej zápachu, čistejšie okolie a jednoduchšie nakladanie s odpadom. Pre Košičanov, ktorí sú zvyknutí na pohľad starých a neudržiavaných stojísk, ide o vítanú zmenu.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj