Východ Slovenska objavil ekologický hit: KlimaPark Kysak láka tisíce návštevníkov


KlimaPark Kysak láka tisíce: Ekologické vzdelávanie s obrovským úspechom

Foto: Východ Slovenska objavil ekologický hit: KlimaPark Kysak láka tisíce návštevníkov Foto: Facebook/Rasťo Trnka

Najväčšie a najpopulárnejšie envirocentrum na východnom Slovensku, KlimaPark Kysak, zažíva obrovský úspech. Viac než 7 000 návštevníkov už využilo možnosť spoznať ekologické tajomstvá a získať zábavnú formu environmentálneho vzdelávania. Tento projekt sa stal lákadlom nielen pre žiakov, ale aj širokú verejnosť, ktorá objavuje nové pohľady na ochranu prírody.

KlimaPark ponúka interaktívne zážitky. Návštevníci si môžu vyskúšať 4D panoramatické kino, ktoré ich vtiahne do srdca prírodných katastrof, prejsť sa po LED stene či stretnúť sa s ekologickými riešeniami, ktoré môžu zmeniť svet. Na streche centra dokonca nájdete zelenú strechu, ktorá zbiera dažďovú vodu – dôkaz, že udržateľnosť je tu skutočne na prvom mieste.

Galéria: 10 fotiek

Školy a verejnosť zapĺňajú centrum

„Napriek tomu, že sme náš KlimaPark otvorili tesne pred letnými prázdninami, navštívilo ho už vyše 7 000 ľudí. Teší ma tento záujem, pretože chceme povzbudiť mladú generáciu k ochrane našej planéty,“ vyjadril sa predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Žiaci základných aj stredných škôl sa tu učia, aké dôsledky má klimatická zmena a ako sa jej dá čeliť. Nie je to len nudná teória – všetko prebieha prostredníctvom zaujímavých hier a simulácií, ktoré vtiahnu každého do sveta environmentálnej výchovy.



Miliónová investícia do ekológie na východe

Projekt, ktorý je súčasťou ambiciózneho Programu obnovy krajiny, bol podporený miliónovou investíciou Košického samosprávneho kraja. Vybudovanie centra stálo viac než 1,8 milióna eur, pričom ďalších 200 000 eur išlo na spolufinancovanie cez európske zdroje.

Galéria: 10 fotiek
  

KlimaPark bude otvorený počas celého roka a organizuje aj špeciálne podujatia, výlety a semináre. Cieľom je prepojiť generácie a ukázať, že ochrana prírody je dôležitá nielen pre dnešných, ale aj budúcich obyvateľov Slovenska. Košický kraj sa touto cestou snaží motivovať mladých a starších, aby pochopili význam udržateľnosti a osvojili si zodpovedný prístup k planéte.

  



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj