Košice pod paľbou kritiky. Odfláknutá rekonštrukcia cesty na Jantárovej vyvolala vášnivú diskusiu


Košičania rozhorčení: Odfláknutá rekonštrukcia na Jantárovej spustila búrku

Foto: Košice pod paľbou kritiky. Odfláknutá rekonštrukcia cesty na Jantárovej vyvolala vášnivú diskusiu Foto: Facebook/ Košice - kuriozity a absurdity/ P. S.

Mestská komunita opäť zdvíha obočie nad kontroverzným výkonom miestnych odborníkov, ktorých práca sa stala terčom ostrých komentárov na sociálnych sieťach. Miestni obyvateľov nešetrili kritikou a zdieľali svoje rozhorčenie vo viacerých komentároch, ktoré odrážajú sklamanie z aktuálnej situácie.

Situácia eskalovala po tom, čo sa objavili fotografie dokumentujúce problematickú prácu, ktorá sa podľa mnohých zďaleka nepriblížila očakávaným štandardom. Jeden z komentujúcich sa neostýchal a priamo vyhlásil: „To tak tiež robili odborníci! V Nemecku by za takúto prácu momentálne niekto dostal výpoveď.“

Podobné reakcie sa len množia, pričom miestni sa sťažujú a upozorňujú na to, že takéto zlyhania sa opakujú príliš často. 

Zdroj: Facebook/ Košice - kuriozity a absurdity/ P. S.


Ďalší komentár, ktorý zaznel v diskusii, vystihol náladu v meste: „Toto by mala byť titulná fotka tejto skupiny. Nič lepšie nevystihuje toto Košice – Mesto Košice. Takéto husárske kúsky sú tu na každom kroku.“ Fotografiu považujú za typický príklad toho, s čím sa denne stretávajú - neprofesionálnosť a neuspokojivý prístup k verejným projektom.

Napriek tomu, že takéto „husárske kúsky“ sa v meste objavujú, občania neprestávajú hľadať spôsoby, ako zlepšiť životné podmienky v metropole východného Slovenska.

S našimi otázkami na stav rekonštrukcie cesty na Jantárovej ulici sme sa obrátili aj na magistrát. 



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj