Košice pod paľbou kritiky. Odfláknutá rekonštrukcia cesty na Jantárovej vyvolala diskusiu. Na oprave cesty mesto pracuje


Košičania rozhorčení: Odfláknutá rekonštrukcia na Jantárovej spustila búrku

Foto: Košice pod paľbou kritiky. Odfláknutá rekonštrukcia cesty na Jantárovej vyvolala diskusiu. Na oprave cesty mesto pracuje Foto: Facebook/ Košice - kuriozity a absurdity/ P. S.

Mestská komunita opäť zdvíha obočie nad kontroverzným výkonom miestnych odborníkov, ktorých práca sa stala terčom ostrých komentárov na sociálnych sieťach. Miestni obyvateľov nešetrili kritikou a zdieľali svoje rozhorčenie vo viacerých komentároch, ktoré odrážajú sklamanie z aktuálnej situácie.

Situácia eskalovala po tom, čo sa objavili fotografie dokumentujúce problematickú prácu, ktorá sa podľa mnohých zďaleka nepriblížila očakávaným štandardom. Jeden z komentujúcich sa neostýchal a priamo vyhlásil: „To tak tiež robili odborníci! V Nemecku by za takúto prácu momentálne niekto dostal výpoveď.“

Podobné reakcie sa len množia, pričom miestni sa sťažujú a upozorňujú na to, že takéto zlyhania sa opakujú príliš často.


Ďalší komentár, ktorý zaznel v diskusii, vystihol náladu v meste: „Toto by mala byť titulná fotka tejto skupiny. Nič lepšie nevystihuje toto Košice – Mesto Košice. Takéto husárske kúsky sú tu na každom kroku.“ Fotografiu považujú za typický príklad toho, s čím sa denne stretávajú - neprofesionálnosť a neuspokojivý prístup k verejným projektom.

Na ceste sa stále pracuje - úsek nie je dokončený, bráni sa mesto

Ako vysvetlil hovorca mesta Dušan Tokarčík, ide o nedokončený projekt. V čase publikovania článku boli na tejto ceste vykonané už ďalšie práce. Stav cesty, s ktorým boli občania nespokojní tak bol napravený. „Na Jantárovej ulici momentálne prebieha súvislá oprava cesty, všetky vady a nedorobky budú odstránené. Oprava je už bezpredmetná, zhotoviteľ stále pracuje na oprave cesty v požadovanej kvalite, práce neboli odovzdané a prebraté zhotoviteľov, v tomto prípade Mestom Košice “ vysvetlil Radoslav Mikulajčík z košickej údržby ciest. 

Zdroj: Facebook/ Košice - kuriozity a absurdity/ P. S.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj