Polícia učí najmenších v Košiciach pravidlá cestnej premávky: Deti na vlastnej koži zažili, ako sa správať bezpečne


Polícia učí deti v Košiciach pravidlá premávky: Škôlkari si to vyskúšali

Foto: Polícia učí najmenších v Košiciach pravidlá cestnej premávky: Deti na vlastnej koži zažili, ako sa správať bezpečne Foto: Facebook/ Polícia SR - Košický kraj

V Košiciach sa materské školy stali dejiskom výnimočnej a poučnej akcie! Polícia Košického kraja sa rozhodla navštíviť šikovné deti, aby im hravou formou vysvetlila základné pravidlá cestnej premávky. Malí škôlkari dostali jedinečnú príležitosť nielen počúvať, ale aj prakticky si vyskúšať, ako sa správne pohybovať po ceste pod dohľadom skúsených policajtov.

Počas týchto návštev mali deti možnosť naučiť sa, ako sa správať ako chodci, čo robiť pri prechádzaní cez cestu alebo ako sa správne pohybovať v blízkosti vozidiel. A čo viac, mnohé deti si mohli “zblízka” prezrieť policajné auto a vyfotografovať sa s usmiatymi mužmi zákona, ktorí ich pri tejto príležitosti pochválili.

Na sociálnych sieťach polícia zverejnila fotografie z tejto akcie a dodala: Deti ste šikovné, chválime vás!“ Tento projekt má za cieľ už od útleho veku vzdelávať deti v oblasti bezpečnosti na cestách, a tak prispievať k vyššej informovanosti aj medzi najmenšími.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj