Hľadáte novú prácu alebo chcete zmenu? Už vo štvrtok máte v košickom Kulturparku šancu, budú tu Profesia Day


Objavte skvelé pracovné ponuky na Profesia Days už zajtra v Košiciach

Foto: Hľadáte novú prácu alebo chcete zmenu? Už vo štvrtok máte v košickom Kulturparku šancu, budú tu Profesia Day Foto: pixabay.com

Už vo štvrtok sa Košice zmenia na centrum pracovných príležitostí a kariérneho rozvoja. Najväčší pracovný festival na Slovensku – Profesia Days – vypukne v košickom Kulturparku a potrvá do piatka 24. októbra. Dva dni plné odborného poradenstva, najžiadanejších pracovných ponúk a špičkových trendov zo sveta práce vám uľahčia hľadanie práce snov.

To však nie je všetko – mesto Košice vám vo svojom stánku predstaví tie najzaujímavejšie pracovné možnosti v samospráve. Znie vám práca v mestskej správe nudne? Príďte sa presvedčiť, že môže ísť o  presný opak – atraktívna, plná výziev a nečakaných príležitostí. V stánku sa dozviete viac o voľných pozíciách nielen v meste Košice, ale aj v mestských podnikoch, ako napríklad ZOO Košice, Dopravný podnik mesta Košice a ďalšie, informovalo mesto.


Ako je na tom zamestnanosť v Košickom kraji?

Košický kraj sa v posledných rokoch ocitá v zaujímavej situácii, pokiaľ ide o trh práce a zamestnanosť. Hoci je región známy svojou silnou priemyselnou tradíciou, najmä v hutníctve a oceliarskom sektore, mení sa dynamika trhu práce v dôsledku technologického pokroku a digitalizácie. Aj keď je miera nezamestnanosti v kraji vyššia v porovnaní s inými regiónmi Slovenska, dopyt po pracovných miestach v nových odvetviach, ako sú IT a služby, neustále rastie.

Podľa posledných údajov o nezamestnanosti je Košický kraj často na vrchných priečkach v štatistikách nezamestnanosti. V roku 2023 sa miera nezamestnanosti pohybovala okolo 8 %, čo je síce zlepšenie oproti minulým rokom, no stále vyššie ako celoštátny priemer. Mnohí hľadajúci prácu však často prehliadajú možnosti, ktoré ponúka verejný sektor a samospráva, ktoré nielenže ponúkajú stabilitu, ale aj príležitosť na rozvoj v oblastiach, ako sú správa zelene, doprava, sociálna pomoc alebo správa mestských podnikov.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj