Dráma v lese neďaleko Košíc: Medvedica s mláďatami zaútočila na muža, ten skončil s vážnymi zraneniami


Útok medvedice pri Budimíre: Muž po strete skončil s vážnymi zraneniami

Foto: Dráma v lese neďaleko Košíc: Medvedica s mláďatami zaútočila na muža, ten skončil s vážnymi zraneniami Foto: pexels.com

Na lesných chodníkoch v obci Budimír v okrese Košice-okolie došlo k dramatickej udalosti, ktorá opäť otvorila otázku bezpečnosti pohybu v prírode. V sobotu, 19. októbra, došlo k útoku medvedice na muža, pričom zviera bolo v tom čase so svojimi dvoma mláďatami. Informácie zdieľala obec Budimír na svojej oficiálnej stránke.

Miestne zložky, vrátane hasičov z DHZO Budimír a polície, boli privolané na miesto incidentu krátko po 16:40 hodine. Podľa dostupných informácií sa im podarilo po približne hodine vypátrať muža s vážnymi zraneniami dolnej končatiny. Zranený bol okamžite prevezený do nemocnice v Košiciach.


Medveď hrýzol do nohy, obeť si viac nepamätá

Zásahový tím ŠOP SR (Štátnej ochrany prírody Slovenskej republiky) momentálne preveruje okolnosti útoku a či zranenia skutočne spôsobil medveď.

Zranený muž poskytol vyjadrenie pre TV JOJ, v ktorom opísal svoje desivé stretnutie: „On sa proste vyrútil pomaličky, začal kráčať, zastal, postavil sa na zadné, pozeral na mňa, rozbehol sa, pohrýzol ma do nohy, odhodil ma do diaľky a už si nepamätám nič. Keď som sa zobudil, cítil som strašné teplo na nohe.“

Úrady upozorňujú obyvateľov, aby obmedzili pohyb v lese, kým nebude celá situácia dôkladne preverená. Miestni sú znepokojení, no zároveň si uvedomujú, že tieto zvieratá sú súčasťou prírody a k stretom dochádza čoraz častejšie.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj