Prípravy na Dušičky v plnom prúde: Košické cintoríny sa chystajú na nápor návštevníkov


Košice pripravujú cintoríny na Dušičky: Parkovanie a osvetlenie vylepšené

Foto: Prípravy na Dušičky v plnom prúde: Košické cintoríny sa chystajú na nápor návštevníkov Foto: Mesto Košice

Košice sa pripravujú na tradičné Dušičky a po dvoch rokoch obmedzení v súvislosti s revitalizáciou Verejného cintorína bude návšteva počas týchto sviatkov pohodlnejšia a bezpečnejšia. Správa mestskej zelene v Košiciach v týchto dňoch intenzívne pracuje na čistení a úpravách areálu cintorína a krematória.

Verejný cintorín sa zmenil vďaka novému podfarbenému osvetleniu, ktoré osvetľuje stromy, parkovisko, a vstupné priestory pred cintorínom. Návštevníci si určite všimnú nové lampy osvetľujúce chodníky a schodiská, čo by malo zabezpečiť lepšiu orientáciu aj počas večerných hodín.

Parkovanie a dopravné zmeny

Motoristi budú mať k dispozícii 70 parkovacích miest na závore, pričom prvé dve hodiny parkovania sú zdarma. Po 18:00 a počas nedieľ a sviatkov bude parkovanie úplne bezplatné. Navyše, bude možné využiť aj 34 miest na Cintorínskej ulici, hoci tam sa očakáva obmedzenie kvôli osadeniu predajných stánkov.

Od 21. októbra dôjde k zjednosmerneniu Uzhodorskej ulice pri hornom vstupe na cintorín, pričom tieto zmeny potrvajú až do 11. novembra. Mesto žiada vodičov o zvýšenú pozornosť kvôli týmto úpravám.


Zdroj: Mesto Košice


Bezpečnosť v okolí cintorína

Mestská polícia posilní svoje hliadky v okolí cintorína od 30. októbra do 3. novembra, aby zabezpečila verejný poriadok a kontrolu dopravnej situácie. Návštevníci sú tiež varovaní, aby nenechávali v autách osobné veci, ktoré by mohli byť lákadlom pre zlodejov.

Všetky tieto opatrenia a úpravy majú za cieľ pripraviť Košičanov na pokojné a dôstojné uctenie si pamiatky zosnulých počas nadchádzajúcich sviatkov.

Zdroj: Mesto Košice



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj