FOTO: Košice investujú do škôlok a ihrísk. Deti sa dočkajú nových atrakcií aj opravených budov


FOTO: Košice investujú do škôlok. Opravy budov a nové ihriská pre deti

FOTO: Košice investujú do škôlok a ihrísk. Deti sa dočkajú nových atrakcií aj opravených budov
Galéria: 7 fotiek
Foto: Mesto Košice

Košice pokračuje v rozsiahlych rekonštrukčných prácach na svojich materských školách (MŠ), ktoré už stáli vyše milión eur. Tento školský rok sa do škôlok investuje ďalších 834-tisíc eur. Práce prebiehajú aj počas bežnej prevádzky a sú zamerané na zlepšenie bezpečnosti a kvality prostredia pre deti a pedagógov.

Na MŠ Boženy Němcovej 4 sa už tri týždne opravuje fasáda, plot, sokel a buduje sa nový chodník na odvod vlhkosti. Navyše, malí škôlkari dostanú novú toaletu hneď pri vstupe zo školského dvora. Celková investícia do tejto škôlky je 162 669 eur a práce by mali byť dokončené do konca roka.

Rovnako sa pracuje na opravách fasád v škôlkach na Obrancov mieru 16 a 20, kde sa očakáva dokončenie do decembra. Opravy striech na ďalších piatich škôlkach by mali byť hotové do polovice decembra, pričom investície sa vyšplhali na 286 407 eur.


Galéria: 7 fotiek

Nové ihriská pre škôlkárov

Košickí škôlkari sa však môžu tešiť aj na úplne nové ihriská. Herné prvky sa obnovujú v piatich materských školách, kde staré preliezky a šmykľavky nahradia nové atrakcie. Medzi novinkami budú kolotoče, lanový chodník, vláčik s tunelom, kreatívne tabule či lezecká zostava s lanovou sieťou. Počas hier si deti budú môcť oddýchnuť na nových lavičkách.

Tieto práce na detských ihriskách za takmer 250-tisíc eur by mali byť dokončené ešte tento rok na jeseň, aby si deti mohli nové atrakcie užiť čo najskôr.

Galéria: 7 fotiek

Milióny do modernizácie škôl

Viceprimátorka Lucia Gurbáľová upozorňuje, že Košice ako najväčší zriaďovateľ škôl na Slovensku majú obrovský modernizačný dlh. Mesto sa snaží tento dlh znižovať neustálymi investíciami do školských zariadení, no priznáva, že práce je stále veľa. „Rozžiarené oči detí a ich radosť nám stoja za všetko úsilie,“ dodáva s tým, že mesto chce pokračovať v investíciách aj budúci rok.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj