Košice investujú milióny do rekonštrukcií: Cesty a MHD zastávky čakajú zásadné zmeny


Košice investujú milióny do rekonštrukcie ciest a modernizácie MHD

Foto: Košice investujú milióny do rekonštrukcií: Cesty a MHD zastávky čakajú zásadné zmeny Foto: Mesto Košíce

Obyvatelia Košíc a okolitých obcí sa môžu pripraviť na ďalšie rozsiahle dopravné úpravy. Mesto plánuje modernizovať 13 zastávok mestskej hromadnej dopravy a zrekonštruovať „esíčko“ na ceste do Kavečian, ktoré je v havarijnom stave. Tieto projekty budú stáť milióny eur a sú súčasťou širšej snahy o zlepšenie infraštruktúry mesta.

Košičania sa môžu tešiť na nové, zmodernizované zastávky MHD v mestských častiach Dargovských hrdinov, Sídlisko KVP, Juh, Západ a Staré mesto. Tento projekt bude stáť viac ako 2,5 milióna eur, pričom väčšina prostriedkov pochádza zo štátneho rozpočtu a eurofondov.

Zdroj: Mesto Košíce

Ďalším veľkým projektom je rekonštrukcia cesty do Kavečian, ktorá dlhodobo patrí k problémovým úsekom v regióne. Známe „esíčko“ čaká oprava za takmer milión eur. Väčšina financií, presnejšie 829 750 eur, príde z európskych fondov, zvyšok pokryjú štátne prostriedky a rozpočet mesta. Cesta je dôležitá pre obyvateľov, ktorí ju denne využívajú, ale jej stav sa výrazne zhoršil a hrozili tam dopravné nehody.

Okrem toho, ďalšie takmer 2,7 milióna eur poputuje na projekt Inovatívne Košice 2030, ktorý sa zameria na transformáciu mesta na moderné centrum pre inovácie a podnikanie. Tento projekt má podporiť spoluprácu medzi verejným sektorom, akademickou obcou a podnikateľským prostredím.

Zdroj: Mesto Košíce

Aj keď sú tieto investície dôležité pre rozvoj infraštruktúry, zostáva otázkou, ako rýchlo a efektívne sa práce zrealizujú a či nedôjde k ďalším komplikáciám pre obyvateľov Košíc, ktorí sa doteraz s mnohými projektmi museli vyrovnávať.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj