V košickej Univerzitnej nemocnici otvorili Nutričnú poradňu. Poradia vám, aký typ stravovania je pre vás vhodný


Košická nemocnica uvádza novinku. Sľubujú moderné metódy a osobný prístup

Foto: V košickej Univerzitnej nemocnici otvorili Nutričnú poradňu. Poradia vám, aký typ stravovania je pre vás vhodný

Foto: Facebook/ Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice

V Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach sa pacienti dočkali veľkej novinky – nemocnica otvorila špeciálnu Nutričnú poradňu. Tento krok prichádza s cieľom zlepšiť kvalitu stravovania a celkovú starostlivosť o zdravie pacientov. Nutriční terapeuti tu ponúkajú odborné poradenstvo pre hospitalizovaných aj prepustených pacientov, a to na základe najmodernejších poznatkov v oblasti zdravej výživy.

Pacienti sa môžu tešiť na individuálne prispôsobené liečebné diéty, ktoré zahŕňajú až 11 rôznych stravovacích režimov. Zohľadňujú pri tom rôzne zdravotné potreby, vrátane diabetu, vysokého krvného tlaku či alergií. Vedúca nutričná terapeutka Bc. Gabriela Koščová s hrdosťou uviedla: „Spolu s naším tímom plánujeme aj ďalšie zlepšenia, aby výživa bola súčasťou komplexnej starostlivosti o pacientov.“

Pacienti si môžu poradiť o svojom stravovaní s odborníkmi a získať cenné rady priamo od profesionálov z tejto novej poradenskej služby. Navyše, vďaka moderným technológiám a individuálnemu prístupu môže byť každé jedlo prispôsobené zdravotnému stavu pacienta, aby dostávali to najlepšie pre svoje zdravie.



Táto inovatívna služba prichádza v čase, keď sa čoraz viac hovorí o dôležitosti správnej výživy ako súčasti zdravotnej starostlivosti. Nutričná poradňa je ďalším krokom vpred, ktorý zlepší kvalitu života pacientov a prinesie im personalizované rady priamo od odborníkov.

Prečo je to dôležité?

Správna nutričná vyváženosť je kľúčová pre celkové zdravie a optimálne fungovanie tela. Telo potrebuje rozmanité živiny, aby získalo energiu, podporilo rast a regeneráciu tkanív a zabezpečilo správnu funkciu orgánov. Vyvážená strava, ktorá obsahuje dostatok sacharidov, bielkovín, tukov, vitamínov a minerálov, pomáha nielen udržiavať fyzickú vitalitu, ale tiež prispieva k posilneniu imunitného systému. Tento prístup je nevyhnutný pre prevenciu infekcií a chorôb, ako sú srdcové ochorenia, vysoký krvný tlak alebo diabetes.

Zdravé stravovanie má vplyv aj na duševné zdravie a náladu. Niektoré živiny, ako omega-3 mastné kyseliny či vitamíny skupiny B, podporujú mozgové funkcie, zlepšujú kognitívne schopnosti a môžu zmierňovať stres alebo depresiu. Vyvážená strava pomáha telu udržiavať správnu telesnú hmotnosť a podporuje celkovú pohodu.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj