Viceprezident U. S. Steelu Július Lang rezignoval potom, čo Američania pre podozrivé predaje vypočúvali zamestnancov


Július Lang končí na poste viceprezidenta v košickom U. S. Steela

Foto: Viceprezident U. S. Steelu Július Lang rezignoval potom, čo  Američania pre podozrivé predaje vypočúvali zamestnancov Foto: hckosice.sk/USS KE

Viceprezident U. S. Steel Košice Július Lang končí vo funkcii viceprezidenta oceliarní. Prezident James Bruno zaslal zamestnancom email, v ktorom uviedol, že sa Lang rozhodol odísť zo spoločnosti po takmer tridsiatich rokoch pôsobenia ku koncu tohto mesiaca, pričom mu zaželal veľa úspechov v budúcej kariére. Informuje Denník N.

Odchod Langa z košických oceliarní zrejme súvisí s kauzou podozrivých predajov oceliarskych výrobkov, ktorú od júna tohto roka vyšetrujú Američania. Lang mal podľa denníka úzky vzťah so spoločnosťou BarCom, ktorú vlastní jeho kamarát Juraj Barkáš. Práve táto spoločnosť mala nakupovať výrobky U. S. Steelu za neadekvátne nízke ceny a s obrovskými maržami ich ďalej predávať na európskom trhu. Obaja kamaráti však tieto tvrdenia odmietajú.



Július Lang okrem toho pôsobí aj ako prezident hokejového klubu HC Košice. Nateraz však nie je známe, či odchádza aj z tohto postu.

Vyšetrovanie v U.S. Steel Košice, ktoré sa týka podozrivých predajov oceľových výrobkov, prebieha v čase významných zmien pre samotnú spoločnosť. Materská firma U.S. Steel sa totiž pripravuje na predaj japonskej korporácii Nippon Steel za takmer 15 miliárd dolárov. Táto transakcia by znamenala koniec 23-ročného pôsobenia Američanov na Slovensku, pričom košická oceliareň hrá významnú úlohu v ekonomike regiónu, uviedli v minulosti Hospodárske noviny.

Viac informácií o tejto kauze, kedy Amerčiania začali pre podozrivé predaje vypočúvať zamestnancov v košickom  U. S. Steel, sa dočítate v tomto článku.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Najnovšie správy

Bratislava
Bratislava
Nitra
Žilina
Trnava
Prešov
Prešov
Trenčín
Trnava
Žilina
Trenčín
Banská Bystrica
Nitra
Banská Bystrica