Pri Obišovciach sa zrazila vlaková súprava s osobným vozidlom, na priecestí sa malo zakliesniť koleso auta


Foto: Pri Obišovciach sa zrazila vlaková súprava s osobným vozidlom, na priecestí sa malo zakliesniť koleso auta

Na zabezpečenom železničnom priecestí v obci Obišovce došlo v stredu okolo 12:30 hod. k zrážke regionálneho expresu REX 1975 smerujúceho z Lipian do Košíc a osobného auta. Na mieste zasahovali príslušníci Hasičského a záchranného zboru, ktoré vykonali na vozidle protipožiarne opatrenia a skontrolovali cestujúcich aj posádku auta.

Podľa informácií denníka Korzár sa mali v osobnom aute nachádzať dve ženy, pričom pri prejazde železničným priecestím sa im v ňom malo zakliesniť koleso. Následne mali aj spolu so svedkami nehody auto tlačiť v snahe dostať ho preč z koľajiska, čo sa však nepodarilo, a tak ho v zadnej časti zachytil prichádzajúci vlak.

Hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Drevický potvrdil, že pri udalosti sa, našťastie, nikto nezranil a nedošlo ani k žiadnym úmrtiam. „ZSSK vždy postupuje podľa pokynov záchranných a bezpečnostných zložiek, ktoré oblasť zabezpečili, pričom polícia začala s vyšetrovaním nehody. Približne 80 cestujúcich počkalo vo vlaku na vyšetrenie situácie políciou,“ dodal.

V dôsledku mimoriadnosti boli na trati Košice – Prešov odrieknuté dva osobné vlaky a tri vlaky kategórie REX.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Trnava
Banská Bystrica
Bratislava
Banská Bystrica
Žilina
Prešov
Trenčín
Bratislava
Prešov
Žilina
Nitra
Trenčín
Trnava
Nitra