VIDEO: Neznámy muž zavítal do obchodu na Popradskej. Vodku a cigarety odložil do ruksaku a utiekol bez zaplatenia


Nakúpil, tovar odložil do tašky a utiekol. Neznámy muž kradol na Popradskej

Foto: VIDEO: Neznámy muž zavítal do obchodu na Popradskej. Vodku a cigarety odložil do ruksaku a utiekol bez zaplatenia Foto: Facebook/Jani Hrubovčák

V jednom z obchodíkov na Popradskej ulici v Košiciach došlo v utorok krátko pred 13:00 hod. ku krádeži. Neznámy muž zavítal do prevádzky, pričom si od predavačky vypýtal cigarety, vodku a ďalší tovar v hodnote okolo tridsať eur.

Následne si tovar začal odkladať do ruksaku, zatiaľ čo mu predavačka blokovala nákup. Po uložení tovaru do ruksaku si ho prehodil cez rameno a z predajne utiekol, čo sa podarilo zachytiť na kamerovom zázname. Ak muža na videu spoznávate, obráťte sa na políciu, alebo kontaktujte autora príspevku, ktorý po zlodejovi pátra.



„Príslušné obvodné oddelenie eviduje a objasňuje v zmysle zákona o priestupkoch uvedený prípad ako podozrenie zo spáchania priestupku proti majetku. Po páchateľovi, ktorý si od predavačky postupne pýtal tovar, ukladal si ho do svojho vaku a následne bez jeho zaplatenia z predajne odišiel, policajti intenzívne pátrajú,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Novela Trestného zákona, ktorá po novom neklasifikuje krádež do 700 eur za trestný čin, zrejme otvára dvere príležitosti pre potenciálnych zlodejov. Namiesto väzenia hrozí páchateľom len finančná pokuta, čo sa očividne nejaví ako odstrašujúca záležitosť.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Banská Bystrica
Trnava
Prešov
Nitra
Trenčín
Bratislava
Banská Bystrica
Nitra
Žilina
Prešov
Bratislava
Trenčín
Žilina
Trnava