V Moldave nad Bodvou vyčíňali tínedžeri. Náhodných okoloidúcich sotili na zem a násilne okradli


Tínedžeri násilne okradli okoloidúcich v Moldave nad Bodvou

Foto: V Moldave nad Bodvou vyčíňali tínedžeri. Náhodných okoloidúcich sotili na zem a násilne okradli Foto: freepik.com

V rukách zákona a s obvinením na krku skončili štyria tínedžeri, ktorí sa mali tento mesiac dopustiť lúpeže v meste Moldava nad Bodvou. Prvý incident sa stal 4. októbra v noci, keď mala trojica mladíkov vo veku 15, 16 a 17 rokov prepadnúť 32-ročného muža idúceho po chodníku. Jeden ho zvalil na zem, ďalší mu držal ruky a nohy a následne ho prehľadali a vzali si jeho mobilný telefón. Našťastie, muž neutrpel zranenia, no spôsobili mu škodu vo výške približne 100 eur.

O tri hodiny na to sa tí istí tínedžeri mali pokúsiť okradnúť 22-ročnú ženu. Keď im najprv nevyšla snaha ukradnúť jej kabelku, zvalili ju na zem a vytrhli jej peňaženku. Poškodená začala kričať, aby si nechali peniaze a vrátili jej doklady, čo aj urobili a peňaženku následne bez peňazí odhodili. Nezabudli si však zobrať aj jej telefón a z miesta činu utiecť. Žene spôsobili zranenia s predpokladanou dobou liečenia štyri týždne a škodu odhadovanú na 125 eur.



O pár dní neskôr, 9. októbra, sa k lúpežnému činu odhodlal aj 14-ročný mladík, ktorý napadol 80-ročného dôchodcu. Na chodníku pred cintorínom ho zrazil na zem a násilím mu vytrhol peňaženku. Z peňaženky si vzal peniaze a z miesta činu ušiel. Dôchodcovi spôsobil zranenia s liečením nad sedem dní a škodu vo výške 80 eur.

Kriminalistom netrvalo dlho identifikovať páchateľov, a tak ich rýchlo vypátrali a v priebehu niekoľkých dní aj zadržali. Časť ukradnutých predmetov, peňazí a tiež obidva mobily boli zaistené a poputujú k ich majiteľom. Za spáchané zločiny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov, pričom v prípade útoku na chránenú osobu sa trest zvyšuje na osem až dvanásť rokov. Pre mladistvých sa však tresty znižujú na polovicu.




Prešov
Žilina
Nitra
Trnava
Bratislava
Bratislava
Trnava
Prešov
Banská Bystrica
Nitra
Trenčín
Banská Bystrica
Trenčín
Žilina