Železničné priecestie v Rožňave ostane pár dní nepriechodné. Vodiči, pripravte sa na obchádzky a zdržania


Cez priecestie v Rožňave pár dní neprejdete. Toto je najlepšia obchádzka

Foto: Železničné priecestie v Rožňave ostane pár dní nepriechodné. Vodiči, pripravte sa na obchádzky a zdržania Foto: Ilustračné/Pixabay

Obyvatelia Rožňavy a motoristi, ktorí prechádzajú cez Štítnickú ulicu, by sa mali pripraviť na výrazné dopravné obmedzenia. Okresný dopravný inšpektorát Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rožňave totiž oznámil, že kvôli plánovanej rekonštrukcii bude priecestie na ceste II/526 dočasne uzavreté.

Úplná uzávierka začne už v sobotu 19. októbra o 6:30 hod. a potrvá až do stredy 23. októbra do 18:00 hod. Práce na rekonštrukcii budú prebiehať nepretržite, čo znamená, že v tomto úseku sa nepočíta s akýmkoľvek prejazdom.

Obchádzková trasa povedie cez Nadabulu

Vodiči sa však nemusia obávať, že by zostali úplne bez alternatívy. Premávka bude riadená dočasným dopravným značením a bude presmerovaná na obchádzkovú trasu cez mestskú časť Nadabula. Aj keď táto trasa predĺži cestu, obyvatelia a návštevníci Rožňavy budú môcť obísť uzavreté priecestie.

Rekonštrukcia železničného priecestia je dôležitá nielen pre vodičov, ale aj pre bezpečnosť vlakovej dopravy. Počas uzávierky sa bude obnovovať povrch priecestia a zabezpečovať jeho lepšia prehľadnosť a spoľahlivosť, čo po dokončení výrazne zlepší plynulosť premávky v tomto úseku.

Mesto Rožňava preto apeluje na vodičov, aby pri prechádzaní cez obchádzkovú trasu spozorneli, vzhľadom na uzáveru je pravdepodobná vysoká intenzita dopravy.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj