Vodiči strácajú čas aj peniaze na obchádzkach. Most na Zemplíne je hotový, jazdiť sa po ňom však ešte nemôže


Vodiči strácajú trpezlivosť, most na Zemplíne je hotový, ale neprejazdný

Foto: Vodiči strácajú čas aj peniaze na obchádzkach. Most na Zemplíne je hotový, jazdiť sa po ňom však ešte nemôže Foto: ilustračné/Facebook/Košický samosprávny kraj

Most vedúci cez odpadový kanál medzi obcami Malé a Veľké Raškovce v michalovskom okrese začal Košický samosprávny kraj opravovať ešte v polovici apríla. Starý most bol postavený pred takmer polstoročím, a tak bol jeho stav už veľmi zlý a nebezpečný pre vodičov. Opravy za 240-tisíc eur nebolo možné realizovať za plnej ani čiastočnej premávky, preto ho museli uzavrieť.

Prvotné plány župy boli uzavrieť most na maximálne tri mesiace, to sa však nepodarilo zrealizovať, a tak sú vodiči nútení využívať na dennej báze obchádzkovú trasu až doteraz, hoci je most už dokončený. Obchádzka je dlhá približne dvadsaťtri kilometrov a vedie cez obce Drahňov a Budkovce, čím sa vodičom predĺži cesta domov či do práce o približne 20 až 25 minút a zároveň to nešetrí ich peňaženky.


Podľa informácií portálu STVR nedisponujú informáciami ani starostovia okolitých obcí, ktorých občania bombardujú otázkami, kedy bude most plne prejazdný. „Ľudia sa sťažujú, stále sa vypytujú, že kedy to konečne bude, však je opravené, prečo sú tam zábrany, no nevieme čo im na to povedať,“ uviedol starosta obce Zemplínske Kopčany Ladislav Kohút pre STVR.


Ako ďalej dodávajú, KSK podal návrh na kolaudačné konanie pred dvoma týždňami, pričom ešte stále čaká na kolaudačné rozhodnutie, bez ktorého nie je možné most sprejazdniť. Župa predpokladá, že by mohlo prísť do konca tohto mesiaca.

Na moste sa vykovala kompletná obnova vrátane výmeny skorodovaných nosníkov, vozovky, bezpečnostných zariadení a hydroizolácie. Vybudované bolo tiež nové opevnenie koryta pod mostom, čo predtým chýbalo.




Prešov
Nitra
Bratislava
Trenčín
Banská Bystrica
Bratislava
Trnava
Žilina
Žilina
Banská Bystrica
Trnava
Prešov
Nitra
Trenčín