Partia košických „tiktok neonacistov“ terorizuje miestnych. Skupina má v parku okrádať ľudí a mlátiť ich obuškami


Košičania sa vyhýbajú mestskému parku. Mladí neonacisti útočia s obuškami

Foto: Partia košických „tiktok neonacistov“ terorizuje miestnych. Skupina má v parku okrádať ľudí a mlátiť ich obuškami Foto: kosice.guide

Košický Mestský park sa stáva pre svojich návštevníkov a obyvateľov nebezpečnou zónou. Viacerí občania totiž hlásia, že sa tam vo večerných hodinách schádza agresívna skupina mladých, ktorá terorizuje okoloidúcich. Títo mladíci, podľa očitých svedkov vo veku približne 17 až 25 rokov, napádajú ľudí obuškami a päsťami, pričom ich tiež okrádajú.

Podľa viacerých výpovedí, táto skupina nosí na oblečení symboly s číslom 88, ktoré má údajne odkazovať na nacistické heslo „Heil Hitler“. Ide o organizovanú partiu, ktorá sa počas večerných hodín zhromažďuje v parku a hľadá svoje obete. Ich modus operandi je jednoduchý — ak niekto nevyhovuje ich predstavám, je napríklad výzorovo odlišný, alebo sa nahlas zabáva, privolajú si posily a útok môže začať.


Ako informuje Refresher, problémy s touto skupinou začali asi pred tromi rokmi. Vtedy sa títo mladíci zdržiavali najmä v jednom z miestnych klubov, kde opakovane napádali návštevníkov, ktorí sa im nepozdávali. Po čase sa však ich agresívne správanie presunulo do spomínaného parku, kde sa po zotmení zhromažďujú v ešte väčších počtoch.

Tieto incidenty vytvárajú vážne obavy u obyvateľov mesta, ktorí sa teraz, pochopiteľne, do parku boja chodiť. Ako uvádza portál, niektorí z nich sa obrátili na políciu, no väčšina sa bojí podať oficiálne oznámenie, aby na seba nepritiahli ešte väčšiu pozornosť tejto nebezpečnej skupiny. V súvislosti s touto nepríjemnou situáciou sme oslovili aj košickú políciu, informácie budú priebežne aktualizované.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Prešov
Bratislava
Žilina
Banská Bystrica
Trenčín
Banská Bystrica
Trenčín
Žilina
Bratislava
Nitra
Trnava
Trnava
Prešov
Nitra