Z košických oceliarní sa opäť šíril dym. Hasičom sa z U. S. Steelu podarilo evakuovať desiatky zamestnancov


Hektické dni v U. S. Steele. Ďalší požiar vyhnal z haly desiatky ľudí

Foto: Z košických oceliarní sa opäť šíril dym. Hasičom sa z U. S. Steelu podarilo evakuovať desiatky zamestnancov Foto: Ilustračné/Pixabay

V Košických oceliarňach U. S. Steel došlo k ďalšiemu požiaru. Tentokrát sa incident odohral v priestoroch moriacej linky, kde sa podľa dostupných informácií vznietili plastové rúry. Hustý dym v popoludňajších hodinách zaplavil okolie, čo si vyžiadalo okamžitú evakuáciu zamestnancov z jednej z hál.

Ako uviedol hovorca U. S. Steel Košice, Ján Bača, pre denník Korzár, oheň sa podarilo dostať pod kontrolu bez toho, aby bol ohrozený širší areál závodu. Vďaka efektívnemu zásahu košických hasičov, našťastie, nedošlo k žiadnym zraneniam.

Na mieste sa okrem hasičov nachádzali aj príslušníci polície, ktorí začali s vyšetrovaním príčin požiaru. 

Oceliarne majú za sebou hektický týždeň

Zásah hasičov v košickom U. S. Steele nebol ojedinelý. Len pred nedávnom, vo štvrtok 10. októbra, došlo k požiaru v divíznom závode Oceliareň. V tomto prípade sa vznietila elektroinštalácia, údajne v dôsledku prasknutia hydraulickej hadice, z ktorej vystriekol olej na odlievanú bránu. Na mieste zasahovali nielen profesionálni hasiči, ale aj závodný hasičský útvar U. S. Steel. Celkovo bolo evakuovaných 17 zamestnancov a škody sa odhadujú na 180-tisíc eur.

Príčina ani jedného z požiarov doteraz nie je známa.



Prešov
Bratislava
Žilina
Banská Bystrica
Trnava
Prešov
Bratislava
Trnava
Trenčín
Nitra
Žilina
Trenčín
Banská Bystrica
Nitra