FOTO: Margecianske fajnoty boli gurmánskym rajom. Boli ste?


Margecianske fajnoty lákali na skvelé pochúťky aj kultúrny program

FOTO: Margecianske fajnoty boli gurmánskym rajom. Boli ste?
Galéria: 18 fotiek
Foto: Facebook/Gurmánsky festival Margecianske fajnoty

Gurmánsky festival Margecianske fajnoty, ktorý je v košickom kraji už tradičnou záležitosťou, privítal tento rok svojich návštevníkov vo veľkom štýle. Tento ročník priniesol okrem tradičných jedál aj sladké prekvapenie, ktoré si získalo obrovskú pozornosť. Počas dvoch dní festivalu si milovníci dobrého jedla prišli na svoje, a to vďaka pestrej ponuke nielen východniarskych špecialít, ale aj mnohých ďalších pochúťok.

Festival ponúka jedinečnú možnosť ochutnať to najlepšie z tradičnej kuchyne východného Slovenska. Návštevníci sa mohli tešiť na klasiky ako pirohy, halušky, bryndzové koláče a ďalšie špeciality, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou regionálnej kuchyne. Stánky voňali čerstvým pečivom, domácimi údeninami a lokálnymi syrmi, čo lákalo nielen miestnych, ale aj hostí z iných častí Slovenska. Na svoje si prišli aj milovníci sladkého, ktorí si mohli pochutnať na rôznych druhoch koláčov, štrúdlí či domácich marmeládach.


Galéria: 18 fotiek

Margecianske fajnoty sú chutnou bodkou za bohatým obdobím, plným podujatí v našom kraji. Už teraz sa teším na ďalší ročník,“ nadšene napísal Rastislav Trnka.

Prekvapením tohto ročníka bolo predstavenie čokoládových špecialít, ktoré pripravila Timi, víťazka obľúbenej televíznej súťaže Pečie celé Slovensko. Na festivale predviedla svoje majstrovstvo a zároveň ponúkla jedinečný workshop o čokoláde, kde návštevníkov zasvätila do tajov jej prípravy, ochutnávok a kombinácií s tradičnými pochutinami. Záujemcovia sa mohli dozvedieť viac o kvalite surovín a získali tipy na to, ako doma pripraviť lahodné dezerty.

Atmosféru festivalu dopĺňali folklórne vystúpenia, ktoré návštevníkom priniesli autentický zážitok z tradičnej hudby a tancov. Vystúpenia miestnych súborov, ktoré predviedli svoje zručnosti a lásku k tradíciám, boli ozdobou podujatia. Počas celého festivalu sa neozývala len hudba, ale aj detský smiech – pre najmenších boli pripravené rôzne aktivity, vrátane tvorivých dielničiek a interaktívnych hier, ktoré zaujali malých i veľkých.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu




Bratislava
Trnava
Trenčín
Trnava
Banská Bystrica
Žilina
Banská Bystrica
Prešov
Nitra
Trenčín
Nitra
Žilina
Prešov
Bratislava