Počas víkendu sa staromestským pľacom na Dominikánskom námestí niesla vôňa kapusty a vlna dobrej nálady. Na sobotňajšom kapustobraní mohli návštevníci ochutnať viacero tradičných pochúťok z kapusty ako napríklad kapustnica, holúbky, halušky s kapustou či koložvárska kapusta, pričom sa rozdalo až 1200 porcií. Tie s láskou pripravili majstri šéfkuchári z Aregala Slovensko - kuchári bez hraníc, Marek Mruz Chef, Branislav Michalčík, Rudolf Sakáč a Juraj Balombini i Martin Repaský Fishguy.
Po naplnení si žalúdka týmito pochutinami bolo potrebné nazbierané kalórie spáliť, o čo sa postarali muzikanti, speváci Ľubomír Papp a Erik Korfant spolu s tanečným zoskupením Čerkoše. Návštevníci sa mohli tiež vyhriať na slniečku pri kostole, posedieť na slamených lavičkách a obdivovať artefakty z dedinských domácností, ktoré zdobili námestie. Fotky pri gazdovskom voze a atmosféra, ktorú vytvorili organizátori, prispeli k nezabudnuteľnému zážitku.
Ak ste sa Kapustobrania zúčastniť nemohli, pozrite si aspoň fotografie.