FOTO: Nafúkal dvakrát po sebe behom jednej hodiny. Policajné hliadky opäť odhalili opitých vodičov v Košickom kraji


Jeden vodič nafúkal až dvakrát počas trojhodinovej policajnej akcie

FOTO: Nafúkal dvakrát po sebe behom jednej hodiny. Policajné hliadky opäť odhalili opitých vodičov v Košickom kraji
Galéria: 10 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

 

Policajné hliadky si opäť ráno privstali, aby si od skorej 05:00 hod. ráno posvietili na nezodpovedných vodičov v Košickom kraji. Policajná akcia trvala takmer tri hodiny, počas ktorých sa zameriavali prioritne na odhalenie prítomnosti alkoholu u vodičov. Ako hlásili vodiči na sociálnych sieťach, kontroly prebiehali napríklad v košickej časti Myslava alebo v Kráľovskom Chlmci.

Počas tejto akcie sa policajným zložkám podarilo odhaliť desať vodičov „pod parou“. Výsledok dychovej skúšky v ich prípade ukázal do jedno promile, za čo si vyslúžili zákaz ďalšej jazdy a prišli aj o vodičský preukaz.


Jedného z týchto vodičov to však neodradilo. Prvú kontrolu podstúpil nad Alpinkou, kedy nafúkal 0,24 mg/l alkoholu, o hodinu neskôr bol opäť prichytený za volantom, pričom nafúkal 0,20 mg/l. Nezodpovedný bol prístup aj ďalšieho vodiča, ktorí so sebou viezol ľudí do práce, no ani to ho neodradilo sadnúť si za volant s alkoholom v tele.

Polícia avizuje, že v takýchto kontrolách nebude poľavovať. „Budeme ich vykonávať dovtedy, kým vodiči nepochopia, že si za volant nemôžu sadnúť pod vplyvom alkoholu,“ uviedol riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Štefan Mulik.

 


 


 

 

 

 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu




Nitra
Žilina
Prešov
Banská Bystrica
Trenčín
Žilina
Nitra
Trnava
Banská Bystrica
Bratislava
Trenčín
Trnava
Bratislava
Prešov