Pripravte si životopisy, pri Volve vo Valalikoch vyrastie halový park. Prácu môže nájsť tisícka ľudí


Vo Valalikoch pribudnú nové výrobné haly, prinesú prácu tisícke ľudí

Foto: Pripravte si životopisy, pri Volve vo Valalikoch vyrastie halový park. Prácu môže nájsť tisícka ľudí Foto: redakcia

V Strategickom parku Valaliky neďaleko Košíc sa plánuje výstavba nového subdodávateľského parku Logis One Park Košice. Investícia vo výške približne 130 miliónov eur bude zameraná na vytvorenie komplexu skladovo-výrobných objektov s rozlohou okolo 792-tisíc metrov štvorcových s prislúchajúcou dopravnou a technickou infraštruktúrou, určenou na prenájom budúcim užívateľom.

Spoločnosť Logis Hub Valaliky v predloženom zámere zdôrazňuje, že park bude zameraný na podporu subdodávateľských služieb pre automobilový priemysel, čím prispeje k rozvoju priemyselnej oblasti okolo Košíc. Projekt nadväzuje na susednú výstavbu závodu automobilky Volvo a má poskytnúť podporu pre automobilový priemysel prostredníctvom služieb ako skladovanie, distribúcia, výroba, montáž a obchodné aktivity.

Zdroj: enviroportal.sk/Logis Hub Valaliky

Výstavba parku sa uskutoční v dvoch fázach. Prvá etapa výstavby, ktorá by mala začať už v roku 2025, zahŕňa výstavbu desiatich hál a polyfunkčného objektu, v ktorom budú reštaurácie, obchody a rôzne služby. Táto investícia môže priniesť výrazný ekonomický prínos a nové pracovné príležitosti pre región. Celkovo sa očakáva, že v trojzmennej prevádzke bude zamestnaných 949 ľudí v halách a ďalších 221 pracovníkov v administratíve. V polyfunkčnom objekte sa plánuje vytvoriť 45 pracovných miest.

Projekt počíta aj s vytvorením 483 parkovacích miest pre zamestnancov a návštevníkov. Výstavba má začať v treťom kvartáli budúceho roka a predpokladané ukončenie výstavby je naplánované na koniec roka 2027. Prevádzka by sa mala začať o rok po začatí výstavby.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy