Pri požiari v košickom U. S. Steele museli evakuovať zamestnancov. Požiar mala spôsobiť kvapalina z prasknutej hadice


Požiar v košickom U. S. Steele

Foto: Pri požiari v košickom U. S. Steele museli evakuovať zamestnancov. Požiar mala spôsobiť kvapalina z prasknutej hadice Foto: pixabay.com

V košickom U. S. Steele zasahovali vo štvrtok popoludní hasiči. V jednej z výrobných hál v divíznom závode Oceliareň došlo k požiaru. Na mieste sa nachádzalo aj 17 zamestnancov, ktorí boli okamžite evakuovaní. O požiari informoval denník Korzár.

Ako upresnil hovorca Hasičského a záchranného zboru v Košiciach Jozef Bálint, požiar bol nahlásený krátko po 15:30 hod., pričom išlo o viacero lokálnych požiarov. Zasahovali tam dvaja príslušníci HaZZ s jedným kusom techniky, ktorí asistovali zamestnancom závodného hasičského útvaru USS. Na mieste nehrozil žiaden únikov plynov či iných látok.

Príčina požiaru nie je nateraz známa, podľa informácií portálu mala prasknúť hydraulická hadica valca, z ktorej následne vystriekol olej na odlievanú bránu, z čoho sa mala vznietiť elektroinštalácia. Pri udalosti sa našťastie nikto nezranil ani nedošlo k stratám na životoch. Výška predbežnej priamej škody sa odhaduje na 180-tisíc eur.

Správu budeme aktualizovať.



Prešov
Nitra
Trnava
Prešov
Trenčín
Žilina
Trnava
Banská Bystrica
Bratislava
Bratislava
Trenčín
Banská Bystrica
Žilina
Nitra