Ide o neuvážené vyjadrenia mladého hráča, reaguje SZĽH na Slafkovského kritiku


Reakcia SZĽH na kritiku Juraja Slafkovského

Foto: Ide o neuvážené vyjadrenia mladého hráča, reaguje SZĽH na Slafkovského kritiku Foto: Instagram/Šatan, Slafkovský

Nedávny rozhovor hviezdneho hokejistu Juraja Slafkovského pre prestížny americký denník New York Times rozvíril vody aj na Slovensku. Na adresu Slovenského zväzu ľadového hokeja utrúsil kritiku, ktorá sa im nepočúva ľahko. Slafkovský tvrdil, že na Slovensku je všetko o známostiach a hráči sa o tom boja hovoriť.

Prípad rodinkárstva opísal v reprezentačnom mládežníckom kempe, do ktorého zväz nemal zavolať mladíkov hrajúcich v USA. „Ľudia, ktorí to viedli sa báli, že ich vlastné dieťa nebude hrať, alebo poznali otca, ktorého syn musel hrať,“ povedal hokejista. Zároveň odmieta, že on sám by nejaké známosti mal, jeho jedinou známosťou má byť dobre hraný hokej.


Zväz by si podľa neho nemal zakrývať oči ziskom bronzovej medaily na ZOH v Pekingu. „Mali sme šťastie, že na turnaji nehrali hráči z NHL. Povedzme si priamo, medailu by sme nezískali, ak by všetky tímy hrali v najsilnejšom zložení... myslíme si, že robíme veci dobrým spôsobom, ale nie je to tak. Iba to predstierame,“ povedal. 

Do zväzu sa nehrnie ani Hossa, ani Gáborík

SZĽH potrebuje viac ľudí, ktorý budú pracovať pre slovenský hokej, nie pre osobný prospech, myslí si Slafkovský. „Potrebujeme, aby viac ľudí pracovalo pre zväz, ale nikto to nechce robiť. Myslíte, že Hossa chce robiť pre zväz? Nie. Gáborík? Nie,“ dodáva. Netrvalo to dlho a na rozhovor reagoval aj spomínaný zväz pod taktovkou Miroslava Šatana. 


Názory Juraja Slafkovského vedenie označila za neuvážené vyjadrenia mladého hráča. „Určite sa ťažko čítali jeho reprezentačným spoluhráčom z bronzového tímu, trénerom, ktorí ho nominovali a funkcionárom, ktorí mu dali v kariére príležitosť napredovať. Sme presvedčení, že v našej krajine pôsobí množstvo zanietených hráčov, trénerov a odborníkov, na ktorých skutočne stojí slovenský hokej. Veríme, že v budúcnosti bude Juraj mediálne komunikovať so zodpovednosťou lídra reprezentácie,“ uviedli v stanovisku.