Poriadny úlovok na Gemeri! Vodič Audi nafúkal 2,38 promile, zákaz šoférovať mal až do roku 2117


Za volant si sadol aj napriek zákazu, ten mu platí až do roku 2117

Foto: Poriadny úlovok na Gemeri! Vodič Audi nafúkal 2,38 promile, zákaz šoférovať mal až do roku 2117 Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Policajti aj tentokrát vyrazili do ulíc, aby otestovali zodpovednosť vodičov. Lepšie povedané, aby otestovali hladinu alkoholu v ich dychu, keďže aj napriek avizovaným kontrolám sa vždy nájde niekto, kto si myslí, že sa vyhne trestu aj napriek jeho nezodpovednému konaniu.

Tentokrát však policajná hliadka narazila na prípad, ktorý sa často nevidí. V utorok popoludní zastavili kvôli kontrole vodiča značky Audi A8 v obci Gemerská Panica. Štyridsaťsedemročný muž z Piešťan sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 2,38 promile. To však nebol jeho jediný prešľap. Hliadke sa podarilo zistiť, že mu bol v roku 2017 súdom uložený zákaz viesť motorové vozidlá na dobu 1200 mesiacov, teda do roku 2117. 

„Čelí obvineniu za dva skutky, marenie výkonu úradného rozhodnutia a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky (trestná sadzba až na dva roky) a čaká na svoj ďalší osud v policajnej cele. O jeho treste rozhodne súd,“ uviedla polícia.



Šestnásťročný (ne)vodič nepohrdol alkoholom

Ďalším prekvapivým odhalením bol len 16-ročný Jozef z trebišovského okresu, ktorý si na Audi A4 užíval nočnú jazdu na zemplínskych cestách. Po podrobení sa dychovej skúške s výsledkom 1,75 promile skončil v policajnej cele a s obvinením na krku pre ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Za uplynulý 40. týždeň odhalili príslušníci polície spolu 17 opitých vodičov,  z toho 10 nafúkali do jedno promile a 7 nad jedno promile, dokonca nafúkali aj traja nemotoroví účastníci. Ďalší traja vodiči jazdili pod vplyvom drog.