Traja lúpežníci z Košického kraja skončili s obvinením na krku. Starších mužov napadli a okradli


Foto: Traja lúpežníci z Košického kraja skončili s obvinením na krku. Starších mužov napadli a okradli Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Pred dvoma týždňami prepadol 72-ročného dôchodcu v mestskej časti Košice — Juh neznámy mladík. Ten sa mal k staršiemu mužovi priblížiť odzadu počas toho, ako otváral vstupnú bránu do bytového domu. Následne mu mal násilným spôsobom strhnúť kapsičku prevesenú cez plece, o ktorú spolu zápasili. Počas zápasenia však dôchodca spadol tvárou na sklenenú výplň dverí, čím mu boli spôsobené ľahké zranenia.

Páchateľovi sa medzitým podarilo utiecť aj spolu s „výslužkou“, dôchodcovi bola spôsobená škoda okolo 100 eur. Polícii však netrvalo dlho zistiť totožnosť muža podozrivého z napadnutia a krádeže, a tak skončil 20-ročný Richard z okresu Košice — okolie v policajnej cele.

„Po vykonaní potrebných procesných úkonov putoval do policajnej cely s návrhom na jeho väzobné stíhanie. Spis s podnetom na väzbu bol predložený prokurátorovi. Sudkyňa Mestského súdu Košice pre prípravné konanie sa s návrhom prokurátora stotožnila a vydala príkaz na vzatie obvineného do väzby. Za tento zločin, spáchaný na chránenej osobe hrozí, mladému Richardovi trest odňatia slobody na 8 až 12 rokov,“ uviedla polícia.


Kradlo sa aj v Sečovciach

Obvinenie zo zločinu lúpeže a pre podozrenie z prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, spáchaných formou spolupáchateľstva, majú na krku aj dvaja mladíci z trebišovského okresu vo veku 19 a 20 rokov.

V utorok vo večerných hodinách sa mali dopustiť fyzického napadnutia 54-ročného muža na jednej z ulíc v meste Sečovce. Muža mali zvaliť na zem a násilím mu strhnúť tašku, v ktorej mal poškodený peniaze, platobnú kartu, mobil a príslušenstvo k nemu, doklady a iné osobné veci. Následne utiekli, pričom muž utrpel drobné poranenia. Krádežou mu bola spôsobená škoda vo výške okolo 360 eur.

Do pár minút obaja skončili v rukách mužov zákona a putovali do policajnej cely.  Časť ukradnutých vecí policajti zaistili a budú vrátené jeho majiteľovi. Vyšetrovateľ PZ zároveň spracuje podnet na vzatie do väzby oboch obvinených mladíkov a spis predloží prokurátorovi. Za tieto skutky hrozí obom obvineným v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov,” dodala polícia.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu