Fantastická výsledková otočka Oceliarov z Košíc proti majstrovi z Nitry. Ocenený Pollock exceloval


Hokejisti Košíc porazili v Steel aréne majstra z Nitry

Foto: Fantastická výsledková otočka Oceliarov z Košíc proti majstrovi z Nitry. Ocenený Pollock exceloval Foto: Facebook/HC Košice

Ozdobou nielen 8. kola, ale v podstate celého doterajšieho ročníka Tipos extraligy bol utorkový súboj v Steel aréne. Proti Oceliarom z Košíc sa postavil majster z Nitry a bolo sa veru na čo pozerať. Zverenci kanadského trénera Dana Cemana prehrávali po prvej tretine 0:2 a zdalo sa, že z ich bodového snaženia nebude nič. Lenže prišla prostredná tretina hracej doby a fantastická výsledková otočka, režírovaná hlavne Brettom Pollockom, ktorý si pred zápasom prevzal pamätný dres za 100 získaných bodov v najvyššej súťaži.

Oceliari v nedeľu triumfovali v Liptovskom Mikuláši 2:1 a v podobnom duchu chceli pokračovať aj v utorok pred vlastným obecenstvom. 3453 fanúšikov napokon videlo atraktívne hokejové divadlo. Paradoxne, boli to Corgoni, úradujúci majstri, ktorí udreli ako prví. Už v 2. min obkorčuľoval bránku Janusa kanonier Buček a jeho odrazený pokus usmernil do odkrytej siete hviezdny legionár Ritchie - 0:1. V 14. min bolo v Steel aréne ešte väčšie ticho, a to keď sa presnou strelou odprezentoval mladý Pobežal - 0:2. Nitra bola na koni.


Lenže druhá tretina bola z pohľadu Košičanov rozprávková. Využili rovno tri presilovky. V 22. min sa po Pollockovej prihrávke ako prvý presne trafil do Kašíkovej siete Jaaskelainen, o 2 min na to z veľkého uhla vyrovnal Šimun. Gólostroj neprestával - v 34. min sa v presilovke po ukážkovej prihrávke opäť od Pollocka zo svojej obľúbenej parkety trafil útočník Jaaskelainen. Po Pollockovom presnom zásahu z 37. min to už brankár Kašík nevydržal a nechal sa vystriedať svojim fínskym kolegom Aittokalliom. Snová druhá tretina Košíc!

V tej záverečnej, samozrejme, domáci hokejisti v prvom rade pozorne bránili nadobudnutý náskok. Nitra pritlačila, bola aktívna a podarilo sa jej znížiť na rozdiel jedného gólu, keď sa v 45. min presadil presnou strelou obranca Stacha. Do konca stretnutia však už Oceliari ubránili výsledok a tak aj po utorku platí, že v riadnom hracom čase ešte neprehrali. So ziskom 15 bodov im patrí priebežné 5. miesto v tabuľke Tipos extraligy. S 12 inkasovanými gólmi majú taktiež najlepšiu defenzívu v súťaži.



Brett Pollock nebol pred zápasom jediný, komu odovzdali pamätný dres. Za 400 štartov v najvyššej súťaži ho dostal aj útočník Eduard Šimun, strelec gólu na 2:2. Pre web hckosice.sk hovoril. Podobné dresy by nám teda asi mali vyrábať častejšie, keď som skóroval ja aj Brett Pollock. Čo sa týka mojej gólovej strely, bol to zámer a trochu som tam nachytal brankára na hruškách. Našťastie nestál ideálne, ale ja som to mal natrénované. Jaro Janus je z toho neraz nervózny, pretože som ho takto na tréningoch už neraz trafil do hlavy. Tentoraz nám to však pomohlo a už som ten gól potreboval. My Slováci z nižších formácií sme sa strelecky trochu trápili a teda verím, že sa od toho odpichneme,“ hovoril dobre stavaný hokejista.

29-ročný útočník odohral už 402. zápas v kariére. Pokiaľ bude slúžiť zdravie, tak by som to chcel potiahnuť v kariére čo najdlhšie. Bodaj by bolo tých zápasov aj tisíc. Ja som každopádne rád, že si na mňa klub takto spomenul. Teší ma, že som to oslávil gólom a že sme vyhrali. Chceme, aby tu v Steel aréne platilo môj dom, môj hrad. Zatiaľ sú to len dve výhry, ale takto musíme postupne zbierať víťazstvá. Vlani sme mali osemzápasovú šnúru, kedy sme aj boli lepším tímom na ľade a nedarilo sa nám bodovať. Teraz sa to darí aj v súbojoch, v ktorých nás súperi dostávajú pod tlak. Liga je vyrovnaná a počíta sa každý bodík,“ zakončil Eduard Šimun.


Zhodnotenie zápasu pre klubový web ponúkol aj kanadský tréner Dan Ceman. „Vedeli sme, že to bude náročný zápas a pre nás to bude veľký test. Nitra odštartovala sezónu pod novým trénerom veľmi dobre. Prvá tretina bola zvláštna, pretože šance boli vyrovnané, ale mali tam pár brejkov a využili svoje príležitosti. Našťastie sme mali fantastickú druhú tretinu. Kľúčové boli tri presilovkové góly a takúto efektivitu v početných výhodách často nemáme. Bola to možno naša najlepšia tretina sezóny. V závere sa súper snažil vyrovnať, ale dobre sme tam blokovali strely a vybojovali sme napokon tri cenné body,“ zhodnotil úspešný kouč Oceliarov.

Pre Košičanov to bolo zlaté víťazstvo. Už druhé v zrekonštruovanej Steel aréne, z ktorej chcú skutočne spraviť nedobytnú pevnosť. O tom, aké majú Cemanovi zverenci skutočné ambície a potenciál, o tom sa presvedčíme aj v 9. kole Tipos extraligy, keď vycestujú na ľad lídra zo Spišskej Novej Vsi. Zápas na Spiši sa odohrá v piatok 11. októbra 2024 s úvodným buly o 18:00 hod.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj