Nezabudnite si vyčistiť hroby pred Dušičkami. V Košiciach vám s tým pomôžu zamestnanci mestskej zelene


Foto: Nezabudnite si vyčistiť hroby pred Dušičkami. V Košiciach vám s tým pomôžu zamestnanci mestskej zelene Foto: Zdroj: Facebook/Správa mestskej zelene v Košiciach

Už o pár dní si Slováci opäť pripomenú sviatky Všetkých svätých a Pamiatku zosnulých, známe aj ako Dušičky. Tieto dva významné dni, ktoré sa každoročne slávia 1. a 2. novembra, majú hlboké korene v kresťanskej tradícii a predstavujú čas, kedy si ľudia spomínajú na svojich zosnulých príbuzných a blízkych.

Prípravy na tieto sviatky začínajú už niekoľko dní pred samotnými dátumami. Rodiny po celom Slovensku navštevujú hroby svojich blízkych, aby ich upratali a pripravili na sviatočné obdobie. Súčasťou tohto procesu je čistenie hrobov, výmena kvetov za čerstvé kytice, umiestnenie náhrobných vencov či iných dekorácií a zapálenie sviečok. Práve sviečky, ako symbol svetla a nádeje, majú v týchto dňoch mimoriadne miesto. Ich plamene osvetľujú cintoríny a vytvárajú pokojnú, dôstojnú atmosféru.

Zdroj: Facebook/Správa mestskej zelene v Košiciach

Nie každý si však nájde v tomto hektickom období čas na to, aby si prišiel hrob vyčistiť od nečistôt nazbieraných z celého roka. Väčšinou ide o starších ľudí, ktorí sú nevládni, prípadne o rodinných príslušníkov, ktorí žijú v inom meste. Práve preto ponúka Správa mestskej zelene v Košiciach službu, ktorá tieto „povinnosti“ vybaví za vás.

Pracovníci mestskej zelene sa postarajú o to, aby vami vybraný hrob alebo hroby vyzerali reprezentatívne a čisto. V cene služby je zahrnuté ručné zametanie, odstraňovanie machu, dôkladné čistenie hrobu vysokotlakovým parným čističom, za príplatok vám odstránia aj náletové dreviny a nebude chýbať ani kvetinová výzdoba. Cena základného balíka je 60 eur za hrob, podrobnejší cenník nájdete na tomto odkaze.




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy