FOTO: Centrom Košíc opäť zaznie cválanie koní. Nenechajte si ujsť tradičnú Hubertovu jazdu


Sprievod koní opäť povedie centrom Košíc. Hubertova jazda je späť

FOTO: Centrom Košíc opäť zaznie cválanie koní. Nenechajte si ujsť tradičnú Hubertovu jazdu
Galéria: 30 fotiek
Foto: uvlf.sk

Košičania a návštevníci mesta sa po roku opäť dočkajú tradičného jesenného podujatia. Už v piatok 11. októbra sa bude centrom mesta rozliehať cválanie koní, ktoré sa spolu s jazdcami vydajú na Hubertovu jazdu.

Týmto podujatím sa každoročne uzatvára jazdecká a poľovnícka sezóna a zároveň ide o symbolické vzdanie vďaky koňom a ich jazdcom, ktorí celý rok slúžia ľuďom a pomáhajú pri každodennej práci. Hubertovu jazdu majú pod palcom Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Jazdecký klub TJ Slávia UVLF a Mesto Košice, ktoré spoločne pripravia jedinečný zážitok pre verejnosť.


Slávnostná udalosť sa bude konať na dvoch miestach, a to v areáli UVLF na Komenského ulici, kde sa pri soche žrebca Arda stretnú jazdci okolo 12:00 hod., kde prebehne krátka slávnosť. Následne od 12:30 hod. povedie sprievod od Komenského ulice cez Hlavnú ulicu až pred budovu Národného divadla Košice.


O 13:00 hod. začne slávnostný nástup, počas ktorého zaznejú príhovory, poľovnícke halali a návštevníci si budú môcť pozrieť prehliadku sokoliarov s dravcami, zatiaľ čo budú obdivovať majestátne kone. „Nebude chýbať ani reglement Hubertovej jazdy, v ktorom zaznejú hlavné pravidlá záverečnej jazdy sezóny. Hostia potom dekorujú kone a jazdcov, ktorí sa vyberú do lesov v okolí Bankova na ,lov na líšku’,“ dodáva univerzita.

                    >>> Pozrite si, ako vyzerala Hubertova jazda v predošlých ročníkoch. <<<


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu
Miesto: Košice
Dátum: 11.10.2024 - 12:30