V lesoch na Čermeli dnes spozorovali medveďa. Pohyboval sa pri obľúbenej turistickej trase


V lesoch na Čermeli bol videný medveď, upozornili na neho lesníci

Foto: V lesoch na Čermeli dnes spozorovali medveďa. Pohyboval sa pri obľúbenej turistickej trase Foto: Ilustračné – FB/Obec Vaniškovce

Lesnícky personál mestského podniku Mestské lesy Košice a.s. spozoroval v pondelok 7. októbra v ranných hodinách medveďa v lokalite Čermeľ — Krížna. Mladý samotársky jedinec sa mal pohybovať vedľa červenej turistickej značky vedúcej z Hrešnej na Kráľovu studňu, na lúke, pod hrebeňom.

„Vzhľadom na širšie záujmové územie medveďov, upozorňujeme verejnosť, aby bola stále pri pohybe v prírode obozretná a dbala na zvýšenú opatrnosť. Vhodnou prevenciou je pohybovať sa v skupine, dať o sebe vedieť primeraným hlukom a vyhýbať sa neprehľadným hustým porastom,“ avizujú pracovníci.

Zdroj: Facebook: Mestské lesy Košice a.s.

Útok medveďa na hubára

Počas víkendu zasiahla Slovensko správa o útoku medveďa v obci Hybe na Liptove. Stalo sa tak v lesnom poraste v nedostupnom teréne,  kde šelma zaútočila na 63-ročného hubára. Na miesto okamžite mierili hasiči, záchranári, polícia aj Zásahový tím pre medveďa hnedého.


Oživovať ho začali najskôr svedkovia, v rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii neskôr pokračovala lekárka. Napriek maximálnemu úsiliu však muž rozsiahlym poraneniam na mieste podľahol. Viac o útoku sa dočítate na tomto odkaze.