Výstavba automobilky Volvo napreduje. Na kontrolu do Valalík prišla aj samotná Saková


Výstavba automobilky Volvo napreduje, do Valalík prišla Saková

Foto: Výstavba automobilky Volvo napreduje. Na kontrolu do Valalík prišla aj samotná Saková Foto: Facebook/Denisa Saková

Do Valalík zavítala ministerka hospodárstva Denisa Saková, aby osobne skontrolovala aktuálny stav výstavby strategického parku, ktorý bude hostiť nový závod automobilky Volvo. Jej návšteva bola zameraná na preverenie priebehu prác a potvrdenie, že projekt pokračuje podľa plánu. 

V tomto momente sa na mieste dokončujú posledné terénne úpravyktoré sú kľúčové pre následnú výstavbu infraštruktúry. Zahájené boli práce na prípojkách na plyn a vodu, čo je nevyhnutné pre správne fungovanie budúcej fabriky. Dôraz sa kladie aj na zabezpečenie správneho odvodnenia celej oblasti, čo by malo zamedziť možným problémom s vodou v budúcnosti.


Automobilka Volvo si pre svoj nový závod nevybrala Valaliky náhodou. Ide o strategicky významné územie, ktoré v budúcnosti prinesie mnohé výhody nielen pre priemysel, ale aj pre samotných obyvateľov okolitých obcí. Tento projekt však nemá za cieľ len výstavbu závodu. Dôležitou súčasťou plánu je aj podpora rozvoja miestnych komunít. 


Okrem výstavby samotného parku pracujeme aj na tom, aby tento projekt prispel aj k skvalitneniu života v okolí budúceho závodu. Preto sme napríklad vyčistili starý vodný Valalický kanál a zhotoviteľ dodávateľského parku pre automobilku už rokuje so starostami o projektoch pre ľudí, ktoré im pomôže zrealizovať. Aj to totiž bola jedna z podmienok súťaže,“ priblížila situáciu Saková na svojej sociálnej sieti.


Výstavba tohto strategického parku prinesie regiónu mnoho výhod. V prvom rade to bude významná investícia, ktorá vytvorí stovky až tisíce nových pracovných miest. Okrem toho prispeje aj k rozvoju infraštruktúry a miestnych služieb. Závod Volva má navyše ambíciu byť jedným z najmodernejších v Európe, s dôrazom na ekologické a technologicky vyspelé riešenia.

Zdroj: YouTube/Popradská Okružná

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy