FOTO+VIDEO: DJ či klaun na trati, slzy, smiech, krv aj pot. Košický maratón odhalil tie najkrajšie emócie


DJ či klaun na trati. Košický maratón opäť nesklamal

Foto: FOTO+VIDEO: DJ či klaun na trati, slzy, smiech, krv aj pot. Košický maratón odhalil tie najkrajšie emócie Foto: úprava redakcie

V nedeľu dopoludnia odštartoval v metropole východu 100. ročník Medzinárodného maratónu mieru. Na štartovaciu čiaru sa postavilo okolo 17-tisíc bežcov, nechýbali ani korčuliari či hanbikeri. V oveľa väčšom množstve však prišlo divákov, ktorí dotvárali atmosféru takmer po celej dĺžke 42-kilometrovej trate.

Na najstaršom európskom maratóne nechýbala ani hlava štátu, či už bývalá alebo súčasná. Zúčastneným aj prítomným sa prihovoril prezident Peter Pellegrini, ktorý v tento deň oslávil aj svoje 49. narodeniny. Po jeho boku nechýbal ani exprezident Rudolf Schuster, ktorý je vo svojich deväťdesiatich rokov veľkou inšpiráciou. Obaja povzbudili športovcov k dobrým výkonom a fandili im z diváckej tribúny.


O skvelú atmosféru sa tiež postarali hudobné pódia, auto s kapelou Funny Fellows, ktoré sa presúvalo po viacerých miestach či mobilný DJ pohybujúci sa po trati, ktorý hral bežcom do kroku.

Galéria: 113 fotiek

Ako každý rok, aj tentokrát bol maratón plný krvi a potu, to však išlo ruka v ruke s úsmevmi či slzami, s ktorými dobehli športovci až do cieľa. Jedným z takýchto úsmevných momentov bol aj originálny príchod Milana Roskopfa do cieľa. Ten predviedol pred samotným záverom hotový žonglérsky kúsok.


Cieľová rovinka bola ukážkou pestrej palety emócií, ktoré so sebou toto bežecké podujatie prináša. Mnohí dobehli do cieľa so slzami v očiach, či už z vyčerpania alebo neprekonania osobného rekordu, ale o to viac so slzami šťastia, že prekonali svoje osobné maximá a splnili si svoj sen.

Oveľa viac však bolo úsmevov, ktoré vystihujú práve to, čo má tento maratón predstavovať. A že pre väčšinu súťažiacich nejde o nič, len o zábavu, udržanie tradície či posúvanie vlastných limitov, to dokonale vystihol aj jeden účastník behu, ktorý si namiesto športového dresu obliekol klaunovský kostým.

Galéria: 113 fotiek

Viac ďalších záberov z košického maratónu nájdete v priloženom albume.




Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj