Šestnásťročná Daniela sa ani po mesiaci nevrátila do reedukačného centra do Košíc. Našli ju až pomocou dronov


Košická polícia pátra po 16-ročnej Daniele zo Sabinova

Foto: Šestnásťročná Daniela sa ani po mesiaci nevrátila do reedukačného centra do Košíc. Našli ju až pomocou dronov Foto: Facebook/Pátrací Tím Východ

Aktualizovaná správa z 10. októbra:

Pátranie po 16-ročnej Daniele, ktorá sa po prázdninách u jej rodičov nevrátila do Reedukačného centra Bankov v Košiciach, bolo úspešné ukončené. Ako informuje na svojom profile Pátrací Tím Východ, dostali podnet od terénnych sociálnych pracovníkov v Ostrovanoch, a tak sa vybrali do terénu. 

„Po preverených informáciách sme sa presunuli na ďalšie lokality, kde bol nasadený termodron a pešie tímy. Pomocou dronu bola spozorovaná skupinka ľudí v zalesnenej oblasti. Pešia skupina sa presunula na miesto a zistila, že jedna osoba zo skupiny sa zhoduje s nezvestnou Danielou,“ uviedli s tým, že dievčinu si následne prevzala privolaná policajná hliadka, ktorá s ňou vykonala ďalšie potrebné úkony.

Zdroj: Facebook/Pátrací Tím Východ



Pôvodná správa zo 7. októbra:

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach vyhlásilo ešte začiatkom septembra pátranie po 16-ročnej Daniele Kalejovej zo Sabinova, ktorá sa mala 1. septembra vrátiť z prázdnin od rodičov do Reedukačného centra Bankov, no naspäť už neprišla. Informáciu o pátraní zverejnil profil Pátrací Tím Východ s tým, že dievčina mala údajne utiecť matke z domu na neznáme miesto ešte 31. augusta, pričom o sebe nepodala žiadnu správu.

Nezvestná Daniela má dlhé čierne vlasy a naposledy bola videná v rifliach, čiernej mikine a na nohách mala obuté buď šľapky alebo biele botasky. Viac informácií nie je nateraz známych.

Ak nezvestnú niekde uvidíte alebo disponujete informáciami o mieste jej pohybu či pobytu, kontaktujte políciu na známom čísle 158 alebo Pátrací Tím Východ na čísle 0908368723, prípadne priamo do súkromnej správy na Facebooku.