Zastávka na Čermeli zostala zničená na cimpr-campr. Miestni ukazujú prstom na možných vandalov


Spustošená zastávka na Čermeli sa zrejme dostala do rúk vandalov

Foto: Zastávka na Čermeli zostala zničená na cimpr-campr. Miestni ukazujú prstom na možných vandalov Foto: Facebook/Košice - Kuriozity a absurdity/MK

Tradičné plechové zastávky už nájdete len málokde. Po väčšine ich vystriedali modernejšie sklenené prístrešky, ktoré síce vyzerajú na oko estetickejšie, no pri ich poškodení môžu byť viac nebezpečnejšie ako užitočnejšie.

Príkladom je aj zastávka Čermeľ, ktorá zostala zničená na cimpr-campr. Zostala z nej iba konštrukcia, pričom sklo a informačná tabuľa skončili rozbité na zemi. Fotografiu zničenej zastávky zverejnil jeden z členov v skupine Košice - Kuriozity a absurdity.


Nateraz nie je známe, čo alebo kto stojí za touto spúšťou, no fotografia okamžite spustila diskusiu v komentároch a možné scenáre. Toto je výsledok materialistickej východy - mládeži chýba žalostne výchova rodiča,” napísal Alojz. Neviem načo pijú ľudia, čo nevedia piť,” vidí problém niekde inde Zoran. Zatiaľ čo iní ukazujú prstom na možných vandalov, Andrea vidí problém inde: Smutné. A smutné je aj to, že to poniektorí vzťahujú na mládež, aby si vrelo popindali, napriek tomu, že nevideli, ktorá veková kategória to spôsobila. A smutné je, že v dnešnej dobe je investované v takýchto riešeniach do sklaVeď máme dávno polykarbonáty, síce drahšie, ale vydržia o dosť viac…” „Kamery nemáme? Tak neplačme. Kupovať niečo bez pokrytia kamier je vyhadzovanie do vzduchu,“ napísal Marián.

Ako sa však ukázalo, nemalo ísť o jedinú takto spustošenú zastávku. Aj na Cyklistickej je rozbité sklo,” poznamenala Marty. Mám pocit, že tri zastávky sú takto rozbité,” uviedol Radoslav.


S otázkami sme sa obrátili aj na vedenie mestskej časti. Zaujíma nás, či tento problém evidujú a ako plánujú postupovať. Článok budeme aktualizovať o ich odpoveď.

Zo strechy zastávky na ňu spadlo sklo

Hoci je zastávka zničená a najbližšie dni sa zrejme nebude môcť plne využívať, dôležité je to, že sa nikto nezranil. Iná situácia však nastala ešte v júni v Poprade, kde spadlo sklo zo strechy zastávky priamo na ženu, ktorá tam čakala na autobus. S otrasom mozgu vtedy skončila v nemocnici.

Mesto v tom čase nariadilo vlastníkovi prístreškov preveriť technický stav všetkých zastávok, ktoré sú odvtedy priebežne kontrolované. Viac o prípade sa dočítate  na tomto odkaze.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu