VIDEO+FOTO: V Košiciach odštartoval Medzinárodný maratón mieru. Prišiel sa na neho pozrieť aj prezident Pellegrini


V Košiciach odštartoval Medzinárodný maratón mieru

VIDEO+FOTO: V Košiciach odštartoval Medzinárodný maratón mieru. Prišiel sa na neho pozrieť aj prezident Pellegrini
Galéria: 11 fotiek
Foto: Facebook/Peter Pellegrini

Jubilejná storočnica obľúbeného podujatia známeho ako Medzinárodný maratón mieru odštartovala. Za sebou má bohatú históriu, pričom ide o najstarší maratón v Európe. Na svoje miesta sa postavilo takmer 17-tisíc bežcov z celého sveta, ktorí bojujú o medaily. Medzi nimi sú aj viacerí zástupcovia jednotlivých mestských častí.

To, že ide už o neodmysliteľnú súčasť Košíc, potvrdil aj primátor Jaroslav Polaček. „Medzinárodný maratón mieru Košice je už jedno celé storočie neodmysliteľnou súčasťou nášho mesta a inšpiráciou pre bežcov z celého sveta. Tento rok oslavuje svoje sté narodeniny. Všetkým, ktorí sa dnes vybrali zdolať viac ako 42 kilometrov dlhú trať, držím palce,“ uviedol na sociálnom médiu.


Na dlho očakávané športové podujatie sa prišiel pozrieť aj prezident Peter Pellegrini. Venoval mu niekoľko slov. „Toto svetové športové podujatie predstavuje symbolicky odkaz ľudí, ktorí sa spojili pre silnú myšlienku mieru a vyslali ju do sveta. Dnes oslavuje svoju storočnicu a ja som veľmi rád, že môžem byť na jeho otvorení,“ napísal vo svojom príspevku na Facebooku.

Zároveň podotkol, aby okrem ducha vytrvalosti a fair play šíril aj vzájomné porozumenie, toleranciu a mier, ako vychádza z jeho názvu.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu