FOTO: Hokejisti HC Košice sa vrátili do domovskej Steel Arény. Po kolaudácii odohrali prvý zápas


FOTO: Hokejisti HC Košice sa vrátili do domovskej Steel Arény. Po kolaudácii odohrali prvý zápas
Galéria: 7 fotiek
Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

Hokejisti HC Košice sa môžu vrátiť do domovskej Steel Arény. Prípravy na novú sezónu síce začali v menšej Aréne Sršňov na Sídlisku KVP, no tomu je koniec. Zrekonštruovaná a zmodernizovaná košická Steel Aréna totiž v piatok prešla kolaudáciou.


Košickí športovci to hneď oslávili prvým zápasom na domácom ľade v tejto sezóne. Hrali proti HKM Zvolen, pričom išlo o veľmi napínavý zápas, ako informuje stránka košického hokejového klubu. Zápas skončil pre Košičanov výhrou 2:1 po predĺžení.


Podľa mesta Košice stála obnova Steel Arény 5,71 milióna eur bez DPH.  Na rekonštrukcii začali pracovať na začiatku mája a stavebné práce trvali päť mesiacov. Išlo o najrozsiahlejšiu rekonštrukciu športoviska od jeho otvorenia v roku 2006.

„Hlavným cieľom projektu je predovšetkým zníženie energetickej náročnosti haly prostredníctvom montáže najmodernejších technológií na chladenie ľadu a výmena starého osvetlenia za úspornejšie,“ ozrejmilo mesto na sociálnom médiu.

Zároveň pracovali na odstránení havarijného stavu svetlíka na streche, cez ktorý na plochu prenikala dažďová voda. Taktiež zrenovovali zastaralé zázemie pre hráčov, vynovili aj sociálne zariadenia pre verejnosť a modernizáciou prešla aj susediaca tréningová hala.