Železničnú dopravu v spojení s urbexom môžete zažiť už v sobotu. Zastavia aj pri Košickej teplárni


Pôjdete po koľajniciach, na ktorých sa osobný vlak nikdy neocitol.

Foto: Železničnú dopravu v spojení s urbexom môžete zažiť už v sobotu. Zastavia aj pri Košickej teplárni Foto: Facebook/Detská železnica

Občianske združenie Detská železnica už v sobotu odštartuje ojedinelý zážitok, kedy cestujúcim ponúknu možnosť odviezť sa osobným vlakom po koľajniciach, na ktorých sa osobný vlak nikdy neocitol.

Pre nadšencov železničnej dopravy a preskúmavania opustených budov zorganizovali už štvrtý ročník podujatia Urbex po vlečkách. Najväčším lákadlom tohto ročníku budú cementáreň Danucem v Turni nad Bodvou, vlečka v lome Včeláre či Košická tepláreň.

„Určite si nenechajte ujsť túto výnimočnú jazdu vlakom. Presné pobyty a pohyby vlaku sú tak trochu prekvapením, preto sa ich dozviete až priamo vo vlaku s patričným výkladom a sprievodným slovom,“ ozrejmilo občianske združenie v pozvánke.

Keď vlak zastaví pri cementárni, môžete sa tešiť na krátku exkurziu. OZ Detská železnica preto vyzýva cestujúcich, ktorí majú prilby, bezpečnostné okuliare a respirátory, aby si ich zobrali so sebou. Zároveň je nutná pevná obuv, bez ktorej vás do závodu nepustia.

Vlak odíde zo stanice Košice hl. stanica v sobotu už o 7:45 hod., pričom pôjde o celodennú jazdu bez možnosti zastaviť sa pri stanici rýchleho občerstvenia. Z tohto dôvodu je potrebné, aby ste mysleli na stravu a pitný režim. Predpokladaný návrat do stanice je o 16:00 hod.


Hoci exkurzia začína už ráno, ešte stále si môžete zakúpiť lístok. Urobiť tak môžete cez portál občianskeho združenia. Pri kúpe VIP lístka získate celodenné občerstvenie – obed, nápoje a pochutiny. Taktiež budete uprednostnení pri foto-zastávkach.

Cenník:

Typ lístkaCena
Dieťa od 3 rokov, študent, dôchodca, ŤZP19 €
Dospelý29 €
Rodičovský lístok (rodičia a deti)75 €

VIP študent, dôchodca, ŤZP

45 €

VIP dospelý

70 €


Miesto: Košice Hlavná stanica
Dátum: 19.10.2024 - 07:45    16:00




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj