Sľúbil im bazén, prišli však o peniaze. Košičan mal oklamať 26 ľudí z celého Slovenska, prilepšil si takmer o 125-tisíc


Foto: Sľúbil im bazén, prišli však o peniaze. Košičan mal oklamať 26 ľudí z celého Slovenska, prilepšil si takmer o 125-tisíc Foto: ilustračné/freepik.com/Drazen Zigic

Košická polícia informovala o ďalšom prípade 43-ročného podvodníka z Košíc, ktorý má obvinenia na krku z dôvodu, že v období od roku 2019 do roku 2022 vykonával podnikateľskú činnosť ako Samostatne zárobkovo činná osoba (SZČO), pričom ako zhotoviteľ uzatvoril niekoľko objednávok a zmlúv o dielo, ktorých predmetom bolo dodanie a realizácia bazénov, montáž, zakrytie, rekonštrukcie bazénov, dodanie bazénového vysávača, bazénové technológie i osvetlenie.

Jeho klientmi malo byť 26 osôb z celého Slovenska, od ktorých si prevzal finančné prostriedky ako zálohu. Žiadne dohodnuté práce však nevykonal, prípadne tovar nedodal, alebo bola jeho práca iba čiastočná. V niekoľkých prípadoch objednávatelia odstúpili od zmluvy, keďže nedošlo k odovzdaniu a dokončeniu diela v dohodnutom termíne, no nespotrebovanú časť zálohy naspäť nedostali. Takýmto podvodom sa Košičan obohatil o takmer 125-tisíc eur.



„Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach predložil na Okresnú prokuratúru Košice II vyšetrovací spis spoločne s Návrhom na podanie obžaloby na toho času 43-ročného muža z Košíc, ktorého navrhuje obžalovať z pokračovacieho prečinu podvodu,“ ozrejmila polícia s tým, že v prípade dokázania viny mu hrozí jeden až päť rokov za mrežami.