VIDEO: Režisér z Východu zmapoval slovenské podsvetie. Film hollywoodskych rozmerov mieri do sveta


Foto: VIDEO: Režisér z Východu zmapoval slovenské podsvetie. Film hollywoodskych rozmerov mieri do sveta Foto: Facebook/Petrovce n/L - dejiny jednej dediny

Košice sa stanú centrom pozornosti všetkých milovníkov adrenalínových dokumentov. V košickom Amfiteátri sa uskutoční premiéra jedinečného filmu Autičkári, ktorý prináša pohľad do sveta mafie. Za týmto projektom stojí Dominik Bari, talentovaný mladý režisér z východného Slovenska, ktorý sa odvážne pustil do odkrývania temných stránok organizovaného zločinu v krajine.

Unikátny dokument prináša autentické výpovede zlodejov áut, skúsených policajných vyšetrovateľov aj detektívov. Snímka nie je len o autách - je to pohľad do sveta, kde strach, adrenalín a nebezpečenstvo sú každodennou realitou. Dominik Bari, ktorý sa zapísal do povedomia viacerých divákov svojím medzinárodným cestovateľským dokumentom Ojmiakonktorý bol kvalifikovaný na Oscara, teraz ukazuje svoju všestrannosť tým, že sa venuje pálčivému slovenskému problému.

Prekvapením je aj účasť Mariána Dzvoníka, talentovaného herca z Petroviec, ktorý stvárnil jednu z kľúčových úloh filmu. Pre mnohých je Marián známy skôr z miestnych projektov, no tentoraz sa objaví na plátnach kín, pýšia sa Petrovce.

Zdroj: Petrovce n/L - dejiny jednej dediny

Premiéra filmu prinesie 5. októbra do Košíc nielen adrenalínovú jazdu slovenským podsvetím, ale aj možnosť stretnúť sa s tvorcami a hercami, ktorí stáli za týmto ambicióznym projektom, informuje Košický samosprávny kraj.