FOTO+VIDEO: Na Aničke vyrástol nový pumptrack Kolieskovo, modulárne dráhy sa dajú navyše upravovať


Kolieskovo na Aničke. Na novom pumptracku si prídu košickí jazdci na svoje

Foto: FOTO+VIDEO: Na Aničke vyrástol nový pumptrack Kolieskovo, modulárne dráhy sa dajú navyše upravovať
Galéria: 14 fotiek
Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

Košičania sa môžu tešiť na novú športovú atrakciu v obľúbenom parku Anička. V uplynulých dňoch tu slávnostne otvorili pumptrack Kolieskovo - modernú dráhu pre všetkých milovníkov bicyklov, kolobežiek a skateboardov. A to všetko vďaka úspešnej spolupráci medzi mestom Košice, mestskou časťou Košice - Sever a občianskym združením Jakasport ACADEMY o.z., ktoré projekt pomohlo zrealizovať.

Na Aničke tak vznikli vôbec prvé verejne dostupné pumptrackové dráhy v Košiciach, ktoré ponúkajú adrenalínové dobrodružstvo pre všetky vekové kategórie. Návštevníci si môžu vyskúšať svoje zručnosti na dvoch trasách, pričom ide o modulárne dráhy, ktoré sa dajú upravovať a prispôsobovať. 

Galéria: 14 fotiek

Jednou z hlavných atrakcií slávnostného otvorenia bolo aj to, ako si dráhu vyskúšal starosta Mestskej časti Košice - SeverFrantišek Ténai, ktorý prešiel celú trať na bicykli. Projekt Kolieskovo vznikol vďaka výraznej podpore Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie. Pumptrack však nie je jediným vylepšením, ktoré bolo na Aničke zrealizované. V posledných rokoch tu totiž pribudol  aj nový asfalt, ohnisko na opekanie či workoutové ihrisko, informuje mesto.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu




Žilina
Nitra
Banská Bystrica
Bratislava
Žilina
Trenčín
Prešov
Banská Bystrica
Nitra
Prešov
Trnava
Trnava
Trenčín
Bratislava