Za zrážku auta s kamiónom medzi Trhovišťom a Pozdišovcami mohol zrejme mikrospánok


Foto: Za zrážku auta s kamiónom medzi Trhovišťom a Pozdišovcami mohol zrejme mikrospánok Foto: Polícia SR - Košický kraj

AKTUALIZOVANÉ: Vo štvrtok popoludní došlo k dopravnej nehode kamiónu a osobného auta v michalovskom okrese, konkrétne na ceste I/19 medzi obcami Trhovište a Pozdišovce. Táto nehoda si vyžiadala niekoľkohodinové uzatvorenie cesty, a tak museli vodiči využívať obchádzkové trasy.

Podľa informácií od krajskej policajnej hovorkyne Jany Mésarovej vodič osobného vozidla viedol auto v smere od Pozdišoviec na obec Trhovište, pričom na rovnom úseku cesty, pravdepodobne v dôsledku nevenovania pozornosti vedeniu vozidla (je možný mikrospánok), prešiel s vozidlom do protismeru, kde došlo k zrážke s oproti idúcim nákladným motorovým vozidlom, ktoré riadil vodič z Maďarska.

Dychová skúška nepreukázala alkohol v dychu ani u jedného z vodičov. „Podľa predbežnej lekárskej správy ťažké zranenia a za porušenie pravidiel cestnej premávky a zapríčinenie dopravnej nehody bude prejednaný v blokovom konaní,” dodala Mésarová.