VIDEO: Gurmánsky festival aj tento rok spojí tradičné chute s hudbou. Nenechajte si ujsť Margecianske fajnoty


Margecianske fajnoty. Festival plný tradičných jedál a skvelej hudby

Foto: VIDEO: Gurmánsky festival aj tento rok spojí tradičné chute s hudbou. Nenechajte si ujsť Margecianske fajnoty Foto: Facebook/Gurmánsky festival Margecianske fajnoty

Všetci milovníci tradičnej kuchyne by si mali do kalendára poznačiť dátumy 12. a 13. októbra. V Margecanoch sa uskutoční Gurmánsky festival Margecianske fajnoty, ktorý ponúkne pestrú paletu tradičných jedál z rôznych kútov Slovenska, ale aj zahraničné pochúťky zo Srbska, Litvy či Macedónska.

Festival nebude len o jedle. Organizátori si pripravili aj bohatý kultúrny program, v ktorom vystúpia viacerí obľúbení interpreti a folklórne súbory. Na Veľkej scéne sa môžu návštevníci tešiť na hudobné hviezdy ako Kollárovci, kapela Ščamba, a folklórne zoskupenia Urpín, Magurák a Jahodná. Počas soboty vystúpia tiež zahraničné folklórne súbory zo Srbska, Čiernej Hory a Maďarska, čo dodá podujatiu medzinárodnú atmosféru.

V nedeľu si na svoje prídu fanúšikovia dychoviek, pretože o 11:00 otvorí deň Dychová hudba Viasanka. Po nej nasleduje speváčka Vlasta Mudríková a kapela, ktorá rozoznie publikum v tradičnom duchu. Zlatým klincom nedeľného programu budú Kollárovci a Duchoňovci, ktorí prinesú nezabudnuteľný hudobný zážitok.

Chutné workshopy na Gastro scéne

Pre všetkých, ktorí milujú nielen konzumovať, ale aj dozvedieť sa viac o príprave jedál, bude pripravená Gastro scéna. V sobotu aj nedeľu sa tu odohrá sladký workshop ”Čokoládovo pre dospelých, kde sa bude učiť všetko o príprave čokolády, jej histórii, druhoch a vytváraní lahodných nápojov z tohto kakaového zázraku. O niečo neskôr v nedeľu si aj tí najmenší budú môcť vychutnať interaktívny program ”Čokoládovo pre deti, kde sa naučia, ako sa čokoláda vyrába a vytvoria si vlastné čokoládové výtvory.


Pre profesionálov a kulinárskych nadšencov bude nezabudnuteľným zážitkom nedeľné vystúpenie víťazky relácie Pečie celé Slovensko, Timey Strnálovej, ktorá na svojom workshope predvedie, ako sa pracuje s čokoládou na najvyššej úrovni. Ukáže vám, ako temperovať čokoládu, zdobiť francúzske dezerty a mnohé ďalšie tajomstvá, ktoré zvládajú len tí najlepší.

Vstupné je možné zakúpiť si v predpredaji, alebo tiež priamo na mieste.

  • Dospelí si môžu zakúpiť dvojdňový vstup za 10 €, alebo ak majú v pláne zúčastniť sa len jedného dňa, vstupné je 7 €,
  • seniori (nad 63 rokov) a držitelia ŤZP a ŤZP-S preukazov majú zvýhodnené vstupné. Dvojdňový lístok pre nich stojí 8 €, a jednodňový lístok len 5 €,
  • juniori vo veku od 12 do nedovŕšených 18 rokov zaplatia rovnako ako seniori - dvojdňové vstupné 8 € a jednodňové 5 €,
  • pre rodiny je pripravený rodinný lístok (rodičia + deti do 18 rokov), ktorý stojí 25 € na dva dni a 17 € na jeden deň,
  • deti do 12 rokov majú vstup zadarmo, čo robí z festivalu skvelú príležitosť na rodinný výlet,
  • špeciálnou výhodou pre miestnych je, že obyvatelia obce Margecany majú vstup zadarmo po predložení dokladu o trvalom pobyte.


Miesto: Margecany
Dátum: 12.10.2024 - 10:00    13.10.2024 - 18:00




Bratislava
Trenčín
Trenčín
Nitra
Trnava
Žilina
Banská Bystrica
Žilina
Prešov
Bratislava
Nitra
Prešov
Banská Bystrica
Trnava