Historická lokalita Hrádok môže vďaka revitalizácii znova ožiť. Akcie, ihriská či piknik bod holým nebom miestni ocenia


Foto: Historická lokalita Hrádok môže vďaka revitalizácii znova ožiť. Akcie, ihriská či piknik bod holým nebom miestni ocenia Foto: ilustračné/zelene.michalovce.sk

Známa historická lokalita Hrádok v Michalovciach vybudovaná v sedemdesiatych rokoch 20. storočia by mohla prejsť rozsiahlou revitalizáciou. Mesto sa pripravuje na prvú etapu prác, ktoré sa vyšplhajú na viac ako 2,3 milióna eur. O tie sa chce uchádzať z externých zdrojov, teda z plánu Udržateľného mestské rozvoja. 

Súčasťou tohto významného mestského územia je lesopark s amfiteátrom, kde sa konali rôzne verejné akcie. Tento účel chce mesto zachovať, aby sa aj naďalej mohol areál využívať na kultúrne vyžitie, ale zároveň aby sa rozvíjal komunitný život.



Po novom tu však pribudnú ihriská a cvičebné prvky pre všetky kategórie občanov, relaxačné plochy na slnenie a grilovanie, altánok, chodníky, spevnené plochy, prvky drobnej architektúry a tiež sa zavedie technická infraštruktúra pozostávajúca z funkčného vo vodovodu, kanalizácie, verejného osvetlenia či kamerového systému. Voda zo strechy objektu sa využije na zavlažovanie zelene v areáli.

Revitalizácia existujúceho priestoru sa odhaduje na 24 mesiacov. Z nového miesta pre oddych a kultúru by sa tak mohli miestni tešiť najneskôr koncom roka 2026, vyplýva zo zámeru.